HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Európai kötelező adóinformáció-csere

2011.09.28. 11:33 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-eu-kamatado-iranyelvAz EU adminisztratív együttműködésre kötelező irányelve 2013-ban lép életbe, onnantól bizonyos esetekben működni fog az automatikus adóinformáció csere, emiatt vált feleslegessé a korábban több államban jól működő banktitok intézménye.

Legkésőbb 2017-re az egyes tagállamoknak teljes átláthatóságot kell elérniük a következő öt jövedelem és tőke területből legalább háromban:
-a nem rezidensek fizetése,
-a nem rezidensek nyugdíja,
-cégvezetői jövedelmek,
-más szabályzás alá nem eső életbiztosítási termékek és
-ingatlanvagyon.

 

Ugyan Luxemburg bejelentette, hogy nem fogja bevezetni az információ-cserét az életbiztosítási termékekre, de az EU azzal válaszolt, hogy 2017-ben még szigoríthatnak is.

A közeljövőben az EU szeretné kiterjeszteni a 2003. óta működő Kamatadó Direktíva hatályát Svájcra, Andorrára, San Marinóra és Monacóra.
Közben Olaszország, Luxemburg és Ausztria berekesztette az uniós irányelv alkalmazását, főleg amiatt, hogy Svájc megkötötte az úgynevezett “Rubik” adómegállapodásokat Németországgal és Angliával.

A tét igen magas. Ausztria és Luxemburg ugyanis átmeneti időre az adóinformáció-csere helyett forrásadót (35%) vetnek ki a náluk vezetett betétekre. Belgiummal ugyanez volt a helyzet, de ott 2010-től már él az információcsere.

A luxemburgiak és az osztrákok viszont addig nem igazodnak, míg a nem EU tagország Svájc nem igazodik hozzájuk és nem áldozza fel a banktitkot a közös adóinformáció oltárán.

A Kamatadó Direktíva ráadásul úgy lett megszerkesztve, hogy egy sor lehetőség kínálkozik az elkerülésére, azaz olyan struktúrák léteznek, amelyek mögé bújva a valódi tulajdonosok eltitkolhatják vagyonukat az adóellenőrök elöl.

Kapcsolódó cikkek:

Pénzügyi átláthatóság az Európai Unióban

Melyik a legbiztonságosabb külföldi(offshore) bank?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Magán (privát) offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Offshore üzleti bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - A multi-valuta offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban eu kamatadó direktíva eu kamatadó irányelv

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr513262285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása