HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Aláírták az offshore adócsalási vita végét jelentő szerződést Berlinben

2011.09.22. 08:24 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-banktitok3A svájci és német miniszterek aláírták a két ország között valaha kötött legfontosabb adószerződést, ezzel véget vetve a két ország viszonyát túl régen mérgező adócsalásról szóló vitának.

A szerződést Berlinben svájci oldalról Eveline Widmer-Schlumpf pénzügyminiszter, míg német oldalról kollégája Wolfgang Schäuble írta alá.

 

 

Az augusztus 10.-én bejelentett megegyezést Svájc szerte megkönnyebbüléssel fogadták, és tartalmaz egy kitételt, miszerint a svájci bankok két milliárd svájci frankot fizetnek Németországnak.

A bankok befektetését akkor kell csak a németeknek visszafizetniük, ha a német hatóságok elég adót tudnak beszedni a svájci bankszámlákról.

A jövőben a svájci bankok 26 százalékos forrásadót vetnek ki a német ügyfelekhez tartozó eszközök által termelt jövedelmek után. Ez az adókulcs nagyjából megfelel a Németországban kivetett hasonló terheknek.

A forrásadó lehetővé teszi Svájcban a banktitok megmaradását és az automatikus adóinformáció-csere elutasítását.

A szerződés értelmében a német adóhatóság mindössze az adózó nevének ismeretében is kérhet információt, az érintett bank megnevezése nélkül. Ezt azonban a következő két évben csak 999 alkalommal tehetik meg és a megkeresésnek tartalmaznia kell az adott esetre vonatkozó konkrét gyanút, így teljességgel elkerülhető az állami “adathalászat”.

Kapcsolódó cikkek:

Mi lesz a Svájcban őrzött adózatlan vagyonokkal?

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Egy bázeli főbankár elutasítja az amerikai ügyfeleket

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci adóoptimalizálás svájci adók svájci bankszámlanyitás otthonról

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr293245061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása