HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Merevebb szabályok várnak a svájci bankokra

2011.09.16. 11:59 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-bank-tokeA svájci parlament egy sor olyan szabályt fogadott el, amelyek célja a nagyobb svájci bankok tőkéjének emelése.

A képviselőház csütörtökön elfogadta, hogy a saját tőke aránya 19% és a likviditási követelményeket is megszigorították.

A megbeszélések jövő héten folytatódnak a kockázatmegosztásról és a tranzakciók kifizetésének biztonságáról, ha a bank fizetésképtelenné válik.

 

A vita során a Svájci Néppárt képviselői arra figyelmeztettek, hogy a túl szigorú banki szabályozások miatt a svájci bankok nemzetközi versenyképességük elvesztését kockáztatják, jelentette a swissinfo.

A szociáldemokraták és a zöldek szerint tovább kell szigorítani, mert a jelenlegi szabályzások nem zárják ki, hogy ismét az adófizetők pénzéből kelljen kisegíteni a veszélybe került svájci bankokat.

A szenátus még júniusban hagyta jóvá a legtöbb intézkedést. A kormány intézkedései meghaladják a nemzetközi szabályzók által megállapított minimális kívánalmakat, az új szabályzás jövő évtől lép érvénybe.

2008-ban a kormány hatalmas mentőcsomaggal segítette ki a UBS svájci óriásbankot a pénzügyi krízis idején. A bank mérlegfőösszege 2.5-ször nagyobb, mint a svájci GDP. Az igazsághoz egyébként az is hozzátartozik, hogy a UBS nagyon gyorsan és jelentős nyereséggel törlesztette adósságát az állam felé.

Kapcsolódó cikkek:

A jobboldal ellenzi a bankokra vonatkozó szigorú, új szabályozást

A kemény bázeli szabályok a bankokat segítik

Óriásbankok válasza az új szabályokra

Csökkent a Credit Suisse nyeresége

A UBS fontolgatja, hogy elköltözik Svájcból!

A svájci UBS óriásbank ismét nyereséges

A “Swiss Finish”

A Julius Bärnak erős 2010-es éve volt

Erős frank rontja a svájci bankok eredményeit

A svájci bankok nem tehetnek a gyenge euróról
Amerika veszélyes terep a svájci cégek számára

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci adóoptimalizálás svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr603231565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása