HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Egy bázeli főbankár elutasítja az amerikai ügyfeleket

2011.09.15. 10:12 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-kantonal-bankEgy svájci regionális bank igazgatója elutasítja az amerikai ügyfeleket, mióta az amerikai hatóságok arra kényszerítették a UBS óriásbankot, hogy adják át az adócsalással gyanúsított ügyfelek listáját.

A Basel Cantonal Banktól Andreas C. Albrecht a Basler Zeitungnak elmondta, hogy több ezer svájci bankszámlát nyitottak a UBS volt ügyfeleinek, miután az Egyesült Államokban adóeljárást indítottak a legnagyobb svájci bank ellen.

 

 

“Főleg svájciak voltak, de sok külföldi is, köztük amerikaiak”, mondta Albrecht.

“Visszatekintve azt kell mondanom, hogy okosabb lett volna korábban elutasítani az amerikai ügyfeleket, akik csak a forgalom egy nagyon kis részét képezték”. A bank 2009. márciusa óta nem fogad amerikai ügyfeleket.

Az Egyesült Államok igazságügy minisztériuma múlt hónapban egy amerikai vagyonok külföldre juttatásával megvádolt svájci bankár ügyében megnevezte a Bázeli Kantonális Bankot.

Egy korábban a UBS-nél dolgozó, majd független vagyonkezelési menedzseré vált bankárt vádoltak meg, hogy csalásra irányuló összeesküvésben vett részt, abban segített ügyfeleknek, hogy “egy bázeli központú kantonális bankban segített titkos bankszámlákat nyitni, a bank magánbankárainak segítségével”.  A bankot nem vádolták meg semmivel.

Albrecht az újságnak elmondta, hogy a bank sohasem sértette meg a svájci törvényeket, de feltételezése szerint egyes betéteket az ügyfelek nem jelentettek be az adóhatóságnak.

Kapcsolódó cikkek:

Gyanús viselkedés miatt kérhetnek svájci banki adatokat az amerikaiak

A svájciak nem adják ki az Egyesült Államoknak a kért banki adatokat!

Lejárt az amerikai határidő a svájci banki adatok átadására

Az angolok is elfogadták a svájci banktitkot

Megmarad a svájci banktitok! Svájci-német megegyezés az adóvitában!

A svájci banktitokra leselkedő veszélyek

A Svájci Bankárok Szövetségének állásfoglalása az ügyfelek adatainak bizalmasságáról

A svájci bankok nyugodtan várják a jövőt

A svájci banktitok megmaradását nem veszélyezteti az EU

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr253228936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása