HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért akarnak egyre többen számmal jelölt külföldi bankszámlát nyitni?

2011.09.13. 11:11 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-titkos-bankszamlaA számmal/kóddal jelölt vagy névtelen/anonim bankszámlák nem csak a mozifilmekben léteznek. A magánbankok egyre több ilyen diszkrét bankszámlát nyitnak a tehetős ügyfelek számára. A titkos bankszámlák persze nemcsak Svájcban, de más offshore banki központokban is elérhetők, mint például Ausztria, Szingapúr, Monaco vagy Andorra.

Az ilyen bankszámlák megnyitásának oka a maximális biztonság. Sokan félnek például a banki adatlopásoktól, amikor korrupt banki alkalmazottak adatokat adtak el külföldi kormányhivataloknak.

 

A számmal jelölt bankszámla biztos védelmet nyújt az adat tolvajok ellen. A bank természetesen ismeri az ügyfél nevét, de a személyazonosság és minden adat papíron van egy biztonságos páncélszekrényben, melyhez csak pár, teljesen megbízható vagyonkezelő férhet, általában a bank igazgatója és az ügyfél személyes kapcsolattartója, azaz magánbankárja. Bárki férkőzik is a bank számítógépes rendszerébe, csak egy számot talál az ügyfél neve helyett.

Attól, hogy a magánbankárok nem szívesen beszélnek a számmal jelölt bankszámlákról, ilyenek természetesen léteznek.

A számmal jelölt bankszámlák annyira biztonságosak, hogy még ugyanazon bank másik fiókja sem tudja azonosítani a bankszámla tulajdonosát, a diszkréció teljes.

Jelenleg a kis bankok, mint a szövetkezeti pénzintézetek, a magánbankok és a kantonok bankjai profitálnak az óriásbankokból kiáramló ügyfeleken. A kisebb, hagyományos diszkréciót nyújtó pénzintézetek testesítik meg az ügyfelek számára a svájci banki hagyományokat.

Fontos tudni, hogy a nemzetközi ügyfélkör nem csak adózási okok miatt választja a számmal jelölt bankszámlákat. Ezek biztonságot nyújtanak válás, öröklés, de akár zsarolás esetén is. A svájci banktitok lazulása ellenére a felperesnek meg kell adnia a bank nevét, ahol szerinte a kérdéses javak vannak.
A legtöbb banki bizonylat is több kézen fut át, ezeken szerepel az ügyfél neve, de egy számozott bankszámla esetén erről szó sincs.

Ki nyithat számmal jelölt/számozott/kóddal jelölt/névtelen/anonim bankszámlát?

Szinte mindenki nyithat névtelen bankszámlát magánbankban. Ez a bankszámlatípus biztosan több pénzbe kerül, mint egy átlagos bankszámla, és még az összetettebb adminisztratív kiadásokat is hozzáadják.

A számmal jelölt bankszámlákat nem szokták túlreklámozni, aki ilyen biztonságos számlát akar nyitni, azoknak ajánlásra lesz szükségük.

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

A svájci bankszámlanyitás részletei

Számmal jelölt/anonim bankszámlák

Névtelen (anonim) bank és hitelkártya

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bankszámlanyitás anonim bankszámla számmal jelölt bankszámla kóddal jelölt bankszámla névtelen bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr903222766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása