HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Prémium vagy egyszerű számla?

2011.09.12. 09:53 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankszamlanyitasMint azt a cikk első részében ( Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák )említettük a legtöbb nagy bank kínál nemzetközi bankszámlanyitási lehetőséget az ügyfeleknek.

A különbség a számla funkcióiban, a fizetendő díjakban és a minimum számla egyenlegban van.

Minél jobb bankszámlát nyitna az ügyfél, annál több pénzt kell a bankra bíznia. Például euró tízezrek megőrzése vagy befektetése esetén nyílik lehetőség a prémium jellegű nemzetközi számlák megnyitására.

 

Az ilyen bankszámlákhoz olyan esetleges ajándékok is járhatnak, mint az alacsony díjak, esetleg díjmentesség, bejutás a nemzetközi üzleti várótermekbe a repülőtereken vagy akár nemzetközi biztosítás is járhat a bankszámla mellé.

Azonban mivel a befektetőket védő szabályok a világon szinte mindenhol csak egy bizonyos értékhatárig nyújtanak biztonságot, ezért érdemes “két zsebben” tartani a pénzt, azaz nyitni egy nem kiemelt kategóriájú bankszámlát.

Azonban minél egyszerűbb a számla, annál többet kell fizetni a banknak a szolgáltatásokért.

A bankszámla megnyitása előtt érdemes összehasonlítani a különböző bankok feltételeit és díjait, valamint természetesen a várható előnyöket. Prémium számlát akkor érdemes nyitni, ha az “ingyenes” előnyök valóban megérik!

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci banktitok bankszámlanyitás svájci bankok külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás svájci bankszámlanyitás otthonról

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr13220111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása