HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Az angolok is elfogadták a svájci banktitkot

2011.08.29. 09:31 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-banktitokSvájc és Anglia aláírták az új adóegyezményt, amely a britek svájci titkos bankszámlákon tárolt vagyonainak helyzetét rendezi.

A megállapodásnak megfelelően a svájci bankszámlatulajdonosoknak a névtelenségért cserébe 19-34 százalékos adót fizetnek a számlaegyenlegnek megfelelően és a jövőben forrásadót is fizetniük kell, jelentette be a svájci pénzügyminisztérium.

 

 

A megállapodás részét képezi egy félmilliárd svájci frank értékú egyszeri összeg, amelyet a svájci bankok fizetnek az angoloknak, azonban ezt visszafizetik, ha az angol adóbevételek elérik a félmilliárdot.

2013. után az angoloknak 27-48 százalékos forrásadót kell fizetniük, az adó mértéke a tőkejövedelem formájától függ. Ez valamivel alacsonyabb, mint az angol adóterhelés.

A svájciaknak azért volt szükségük az adóegyezményre, hogy az angol és más hatóságok ne kényszeríthessék a banktitok hazáját az automatikus adóinformáció-csere bevezetésére. Az EU államokban emiatt a kormányok gyakran indítanak “adathalász expedíciókat”, azaz kémkednek minden ok és gyanú nélkül állampolgáraik külföldi pénzügyei után. Ez Svájcban nem történhet meg. Az angolok ráadásul csak évi 500 esetben kérhetnek információt az ügyfél neve alapján.

A svájci pénzügyminisztérium szerint ezzel megoldódott a banki ügyfelek információinak védelme és nem lesz több “lopott banki CD” ügy, valamint a svájci banki hivatalnokok ellen sem emelnek többet vádat.

A svájci kormány két héttel ezelőtt írt alá hasonló egyezményt Németországgal.

Azt azért érdemes tudni, hogy a svájci bankok ügyfelei legtöbbször cég vagy valamilyen vagyonkezelő nevében nyitnak bankszámlát, így az ő adataikat továbbra is védi a banktitok, amelyet most már új szerződés is szentesít.

Kapcsolódó cikkek:

Megmarad a svájci banktitok! Svájci-német megegyezés az adóvitában!

A svájci banktitokra leselkedő veszélyek

A Svájci Bankárok Szövetségének állásfoglalása az ügyfelek adatainak bizalmasságáról

A svájci bankok nyugodtan várják a jövőt

A svájci banktitok megmaradását nem veszélyezteti az EU

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr253187211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása