HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Zürich és Genf a legdrágább városok között

2011.08.19. 12:49 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-elet-genf-koltsegA svájci városok közül Zürich és Genf megtartva a korábbi pozíciókat a második és harmadik helyett nyerték el a legdrágább városok között, míg Oslo lett az első a UBS “megélhetési költség” listáján.

A UBS svájci bank éves értékelése a deviza árfolyamok alakulása és 122 termék árának összehasonlító elemzése alapján állítja fel a rangsort a vizsgált 73 város között.

 

 

Oslót, Zürichet és Genfet Koppenhága, Stockholm és Tokió követik. Az amerikai városokban az árak jelentősen csökkentek az elmúlt évekhez képest, New York például a hatodik helyről a tizennegyedikre csúszott vissza egy év leforgása alatt.

A vásárlóerő összemérésekor derült ki, hogy a Zürichben, Sydneyben és Luxemburgban élő munkavállalók járnak a legjobban az órabérükkel. A UBS három évente adja ki a teljes elemzést, a köztes években pedig frissítik az eredményeket.

2010-ben és idén a UBS óriásbank elemzői kiigazították a legfontosabb mutatókat, mint az inflációt, GDP növekedést, és a valutaváltási árfolyamokat.

Kapcsolódó cikkek:

Hol áll Svájc a társasági adóversenyben?

Már nem is olyan drágák a svájci városok

Komoly gondokat okoz az erős svájci frank

Az erős svájci frank

Külföldre jár vásárolni a svájciak 70 százaléka

Svájc a leginnovatívabb ország

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

A svájci gazdaság a “legliberálisabb” Európában

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Svájc lehet az ír válság nyertese

Svájci előny a gazdasági versenyben

Szólj hozzá!

Címkék: svájc zürich genf svájci munka bankszámlanyitás külföldön svájci lakhatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr633164831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása