HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mindent még a rettegett amerikai adóhatóság sem tehet meg

2011.08.12. 08:55 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-amerikai-adoAz amerikai adóhivatal (IRS-Internal Revenue Service) végül meghátrált a nemzetközi nagybankok nyomása alatt és 2014-ig elhalasztották, hogy minden külföldi banknak kötelezően jelentenie kelljen az amerikai ügyfelek bankszámláiról az Egyesült Államoknak, írja a Financial Post.

Azonban az amerikai kormány és a bankok képviselői egy kérdésben biztosan megegyeznek, ez pedig az, hogy a harc még messze nem ért véget.

 

Korábban írtunk arról, hogy az amerikai kormány és adóhivatal a világ összes bankját arra akarják kényszeríteni, hogy adatokat szolgáltassanak az amerikai ügyfelekről, különben nem tevékenykedhetnek az Egyesült Államokban, sőt még pénzt sem utalhatnak oda. A kanadai bankárok szövetségének közleménye szerint az amerikai külföldi bankszámla adó bejelentési törvény betartása nagyon költséges és szinte lehetetlen a kanadai bankok számára.

A szigorú jelentési kötelezettség 2013. januárjában lépett volna életbe. A késleltetést előrelépésnek látják a bankok, ugyanis a megfeleléshez szükséges intézkedések roppant összetettek és rengeteg időbe kerül a bevezetésük. Sőt, a megfelelés mind a pénzintézeteknek, mind az ügyfeleknek rengeteg pénzébe fog kerülni, ráadásul a totális ellenőrzés sem túl szimpatikus.

Az amerikai törvény ráadásul ütközik a kanadai banktörvénnyel és a kanadai kormány egyelőre nem úgy tűnik, hogy kiegyezne az amerikai adóhivatallal és az államkincstárral. Miközben ugyanis az Egyesült Államok nagyon kemény szankciókkal fenyegeti a világ pénzügyi központjait, addig az USA a legnagyobb offshore terület.

A bankipar képviselői nem mulasztják ismertetni azt a tényt, hogy Kanada és az Egyesült Államok között már van átfogó adóegyezmény, amely szinte mindenre kiterjed, így ennek szigorítása értelmetlen.

A kormányok közötti pénzügyi információ-csere működik és megfelelően van szabályozva, ezért az iparági szereplők nem értik, hogy miért kéne levinni kötelezettséget a bankok szintjére és az IRS besúgóivá tenni ezeket.

Német, holland és ausztrál bankok és biztosítók is bejelentették, hogy értelmetlennek tartják az adócsalások leleplezésére szolgáló előírást, például az olyan befektetések ügyében, amelyek során az összegek már leadózva érkeznek az Egyesült Államokból.

A külföldön élő amerikaiak egyik szervezete szerint a rendelkezés veszélyezteti az országba érkező befektetéseket is.

Kapcsolódó cikkek:

Hová érdemes költözni külföldön? III. rész: Kanada

Kanadai bankszámla adatok miatt követelőzik az Egyesült Államok

külföldi bankszámla bejelentése az Egyesült Államokban

A kanadai bankrendszer a legmegbízhatóbb

Kanadai bankszámlanyitás menete

Amerikai cég és bankszámla tulajdonosok figyelmébe!

Amerikai bankszámlanyitási tanácsok kitelepülőknek

Pénzügyi alapismeretek Amerikába költözéshez

Amerika búcsút mond az ingyenes számlavezetésnek

Céges bankszámlanyitás az Egyesült Államokban I. rész

Amerikai vállalati bankszámlanyitás II. rész

Amerikai bankszámlanyitás otthonról

Miért népszerű a céges bankszámlanyitás Delaware államban?

Amerikai hitelkártya igényléskor megvizsgálják a bankszámlát

Céges bankszámlanyitás menete Nevada államban

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás bankszámlanyitás külföldön amerikai bankszámlanyitás bankszámlanyitás amerikában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr883147716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása