HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mi az a külföldi (offshore) bankszámla?

2011.08.08. 20:08 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankszamla-243Ha az “offshore bankszámla ” kifejezést hallják és rögtön milliárdosokra vagy a szervezett bűnözésre gondolnak, akkor készüljenek fel az igazságra.
Ugyanis minden olyan bankszámla, amelyet külföldön nyitnak offshore bankszámla. Nincs nagy különbség a sarki bank és a Kajmán-szigetek pénzintézeteinek szolgáltatásai között.

Az offshore vagy külföldi bankszámla különlegessége adózási időben derül ki, amikor eljön az állami sarcolás ideje.

 

 

Mivel a bankszakma 10 százalékban őrzés, 90 százalékban pedig számvitel, ezért sok kis ország gyakorlatilag beruházás nélkül tud offshore banki lehetőségeket biztosítani.

Olyan kis népek, mint például Panama vagy a Csatorna-szigetek sikeresen konkuráltak olyan hagyományos banki tapasztalatokkal bíró országokkal, mint Svájc vagy Belgium, főleg az offshore iparban. Helyi törvényekkel könnyen meg lehet szüntetni vagy jelentéktelenre csökkenteni a bankszámlákra vonatkozó adókat. Ezért a módosabb emberek és cégek egyre nagyobb számban teszik át székhelyüket olyan kisebb, független országokba, ahol adómentesen és gyakorlatilag teljes anonimitásban intézhetik ügyeiket.

Sok éven át az offshore bankszámlák voltak az adóelkerülés legfontosabb eszközei, így rejtették el a nyereséget vagy csökkentették azt, hogy kevesebb adót kelljen fizetni.

A nemzeti adóhatóságok ugyanis igen nehezen derítik fel, hogy máshova ment a pénz. Korábban az offshore bankok nem jelentették az ügyfelek bankszámláit, a bankszámla tulajdonosa pedig nem fizetett adót az offshore területen. Azonban az elmúlt években jelentősen megváltoztak a szabályok, mert az adósságcsapdába került mohó kormányok sikeresen törték meg a legtöbb kis nemzet ellenállását, hogy megvédhessék befektetőiket.

A külföldi bankszámlát nyitók néhány kivételtől eltekintve törvénytisztelő állampolgárok. Azonban politikailag és gazdaságilag labilis országokban laknak, amelyekben veszély fenyegeti vagyonukat, befektetéseiket. Külföldi bankszámlanyitással az ügyfél akkor is megvédi vagyonát, ha a kormány fizetésképtelenné válik.
Akik sokat utaznak vagy külföldön dolgoznak, igen komoly előnyt tudnak kovácsolni egy offshore bankszámla használatával. A különféle országok pénznemei közötti átváltás egy offshore számla birtokában nemcsak költség, de nyereség is lehet, ráadásul az átváltási tranzakciók is egyszerű, rutinműveletnek számítanak és utazni sem kell (például online pénzváltás).

Az offshore bankiparon még ott van a stigma, de egyre több  embernek van külföldi bankszámlája, egyre többen értik meg, hogy nincs semmi erkölcstelen vagy etikátlan egy külföldi bankszámlában.

Vannak olyan bankok, amelyek jelentős nyitóbetétet várnak el vagy más korlátozásokat vezettek be. De az alacsony adó (vagy adómentesség) és az elérhető, az átlagosnál jóval magasabb kamatok miatt érdemes átgondolni a külföldi bankok kínálta lehetőségeket. Az biztos, hogy külföldi bankszámlát ott érdemes nyitni, ahol működik a banktitok. Egyre több offshore bank, illetve offshore ággal rendelkező nemzetközi bank hirdeti szolgáltatásait. Érdemes összehasonlítani a lehetőségeket és mindenképpen szakértő (ügyvéd vagy adószakértő) tanácsát kell kérni, hogy hatékonyan lehessen a külföldi bankszámlát használni, a törvények megsértése nélkül.

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hogyan nyisson bankszámlát Ausztriában?

A svájci bankszámlanyitás feltételei

Panamai bankszámlanyitás menete

Bankolás második útlevéllel: gyakorlati útmutató

Szólj hozzá!

Címkék: offshore cég bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás offshore bankszámla póker külföldi bankszámlanyitás offshore cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr343134884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása