HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

2011.08.03. 14:36 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-online-svajci-bankszamlaAz első és legfontosabb tudnivaló, hogy a svájci bankokra igen szigorú szabályok vonatkoznak a bankszámlanyitáskor, függetlenül az ügyfél lakhelyétől vagy székhelyétől. A svájci banknak kötelező ellenőrizni az ügyfél személyazonosságát, például az útlevél bemutatásával.
Ha a kiválasztott svájci banknak van hazájában fiókja, akkor általában ott is el lehet végezni az ellenőrzést. Amennyiben nincs helyi fiókja a pénzintézetnek, akkor érdemes kapcsolatba lépni a bankkal és információt kérni.

 

 

Lehet-e svájci bankszámlát nyitni az interneten?

Az online svájci bankszámlanyitásról korábban többször megírtuk, hogy lehetetlen, de az idők változnak. Igenis lehet svájci bankszámlát nyitni otthonról, online vagy postai úton.

A svájci bankoknak akkor is azonosítaniuk kell ügyfeleiket, ha a bankszámlanyitás postai úton történik. A bank az ügyfél személyazonosságát ellenőrizheti bármely vonatkozó dokumentum hiteles másolata alapján (útlevél, személyi igazolvány, stb). A hiteles másolatot be lehet nyújtani rögtön a számlavezető intézetnél vagy annak leányvállalatánál, kereskedelmi kirendeltségén, és szerződött partner bankokban is. A bank elfogadja pénzügyi közvetítő ellenőrzését vagy az ezzel megbízott közjegyző ajánlását is.
A bank a folyó levelezés segítségével is ellenőrzi az ügyfél címének valódiságát.

Nagyon fontos tudni, hogy a legtöbb svájci magánbankba nem lehet besétálni az utcáról, hogy az ügyfél svájci számlát akar nyitni. Szükség van egy megbízható ajánlásra. Ezt az ajánlást általában pénzügyi közvetítők adják, akik rögtön ellenőrzik is a jövendő ügyfél személyazonosságát.
Bár egyáltalán nem szabályos, de egyre többen fogadnak el azonosításnak egy mozgóképes chatet az interneten.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan nyithat cég bankszámlát Svájcban?

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Svájcban működő offshore és onshore részvénytársaságok típusai

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci cégalapítás svájci adó svájci banktitok cégalapítás svájcban svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban bankszámlanyxitás liechtensteinben svájci adóoptimalizálás svájci céges bankszámlanyitás online svájci bankszámlanyitás svájci bankszámlanyitás otthonról

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr33122868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása