HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hongkong: Tartózkodás és letelepedés

2011.07.21. 19:24 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-hongkong-letelepedesHongkong sikerét nemzetközi hagyományainak is köszönheti, a gyarmati múlt valójában angol befolyást jelent. Az angol nyelvet még ma is hallani a városban, most is hivatalos nyelv a kínai mellett. Hongkong lakosainak túlnyomó többsége a kínai etnikumhoz tartozik, a legtöbb nem ázsiai lakos a Brit Nemzetközösségből, az Egyesült Államokból, Japánból és Portugáliából érkezett.
Minden Hongkongba belépni vágyó külföldinek szüksége van vízumra.Az egyetlen kivétel, ha valaki angol állampolgár, ők hat hónapig tartózkodhatnak a város területén vízum nélkül.

 

A vízumszabályok elég összetettek, főleg 1997 óta. Az általános szabály az, hogy akik Hongkongban akarnak élni vagy dolgozni, amennyiben nincs joguk a tartózkodásra vagy ingatlan vásárlásra, akkor vízumot kell felvenniük. Lehetséges turista vízummal belépni a városba, majd munkát keresni és megszerezni a további tartózkodáshoz szükséges engedélyeket, azonban ez sokkal bonyolultabb, mint amilyennek elsőre tűnik, ezért ezt  nem ajánljuk senkinek.

A munkaadók megtalálják a módját, hogy különlegesen képzett szakembereik számára megszerezzék a vízumot, azonban a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyi munkaerő jusson először lehetőséghez.

Kapcsolódó cikkek:

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Hongkongi aranyszámla előnyei

Hong Kong ratifikálta a Magyarországgal kötött kettős adózást elkerülő egyezményt

Hongkongi alacsony adózású bankszámlanyitás menete

Betétvédelmi változások a hongkongi bankokban

Szólj hozzá!

Címkék: hongkong cégalapítás hongkong bankszámlanyitás hongkong vízum hongkong letelepedés hongkong bevándorlás hongkong munkavállalás hongkong munka cégalapítás hongkongban bankszámlanyitás hongkongban

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr133087177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása