HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Gibraltár: letelepedés és munkavállalás

2011.07.21. 19:14 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-gibraltar-munkaGibraltár népszerű lakóhelye többek közt a nemzetközi tanácsadóknak, a független vállalkozóknak és az offshore szektor élénkülése miatt az expat munkavállalóknak. Azonban érdemes tudni, hogy az aktív nyugdíjasok örökzöld kedvence is (ennek oka nemcsak az életstílus, de a vonzó adórendszer is).

Gibraltár előnyei közül most  a letelepedést, munkát, ingatlan vásárlást, valamint a bel és külföldi lakosok adózását tekintjük át.

 

 

Gibraltári élethez és munkához szükséges engedély

Az EU tagországok polgárainak joga van a belépéshez, lakhatáshoz és munkához a félszigeten. Az első lépés egy hat hónapos tartózkodási vízum, amelyet egy ötéves engedély követ, ha a kérvényezőnek sikerült munkát szereznie vagy vállalkozásba fogott. Az EU tagországok polgáraitól nem lehet megtagadni a munkavállalási engedélyt.
Más országok polgárainak a letelepedéshez a bevándorlást szabályzó törvények alapján kell engedélyért folyamodniuk, az engedélyeket a kormányzó hagyja jóvá. A kormányzati irányelvek értelmében a kérelmezőnek képesnek kell lennie olyan ingatlan megvásárlására, amelyben ő és családja lakhat, egészségesnek kell lennie, és rendelkeznie kell a szükséges pénzügyi forrásokkal. A gyakorlat azt mutatja, hogy a luxusingatlant vásárló kérelmezők irányába különösen engedékeny a kormány.
A tartózkodási engedély birtokosának nem kell Gibraltárban élnie és nem automatikusan jogosult a társadalombiztosítás szolgáltatásaira vagy az állampolgárságra. Az engedély birtokosának gyermeke azonban járhat iskolába és ugyanolyan jogai vannak, mint a helyi lakosok gyermekeinek.
Ha egy nem EU ország állampolgára szeretne Gibraltárra költözni, akkor az ingatlanvásárláson kívül munkavállalással sikerülhet az engedély megszerzése, ehhez azonban szerződést kell felmutatni, olyan munkakörben, amelyet helyi lakos nem tud vagy akar ellátni. Ilyenkor a kérelmező a munkaszerződésnek megfelelő hosszabb vagy rövidebb idejű vízumot kap. A kormány nem EU tagország állampolgáraitól megtagadhatja a gibraltári lakóingatlan vásárlásának jogát. A nem gibraltáriaknak munkavállalási engedélyre van szüksége, ezt a helyi munkaerő hivatal szabályozza. A munkavállalási engedély EU ország állampolgárától nem lehet megtagadni.
A 2007-es költségvetésben az útlevél kiadásának és megújításának költségeit eltörölték a 65 éves vagy öregebb kérelmezők részére.

Kapcsolódó cikkek:

Ciprus: kivándorlás, vízum, letelepedés

Gibraltári bankinformációk I. rész

Gibraltári bankinformációk II.rész, a bankszámlák védelme

Gibraltári bankinformációk III. rész, magánbanki szolgáltatás

Holland Antillák: vízum, letelepedés és tartózkodási engedély

Aruba letelepedés, vízum, munkavállalás

Belize: tartózkodás és letelepedés

Seychelles-szigetek: letelepedés és vízum


Szólj hozzá!

Címkék: gibraltár vízum gibraltár bevándorlás gibraltár letelepedés gibraltár munkavállalás gibraltár munka gibraltár cégalapítás gibraltár bankszámlanyitás gibraltár költözés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr83087141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása