HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Ciprus: kivándorlás, vízum, letelepedés

2011.07.20. 18:18 külföldi bankszámla



kulfoldibankszamlainfo-ciprusi-letelepedesAz EU tagországok, az Amerikai Egyesült Államok, és a Nemzetközösség polgárainak nem kell vízum a belépéshez Ciprus területére. Néhány különleges esetben szükség lehet vízumra, de ez beszerezhető a repülőtéren vagy a kikötőben is.
A letelepedéshez vagy bevándorláshoz minisztériumi engedélyre van szükség, amit azonban általában minden gond nélkül kiadnak a szigeten visszavonulni vágyóknak és az offshore cégek vezető alkalmazottainak, ez utóbbiak számára a vízum neve: Temporary Residence Employment (TER). Ezen kívül külföldiek csak olyan munkát vállalhatnak el, amelyre nincs elegendő képzett munkaerő Cipruson.


EU-n kívüli külföldiek számára ingatlan megszerzésére engedélyt kell kérni függetlenül attól, hogy ideiglenes vagy állandó tartózkodásról van szó.
A 2000. júliusában életbe lépett törvény értelmében a külföldieknek öt évet kell dolgozniuk a szigeten, mielőtt családjuk csatlakozhat hozzájuk.
De még ugyanabban az évben könnyítettek a szabályozáson, hogy néhány külföldi számára megkönnyítsék a családegyesítést. Ez inkább az EU tagállamok polgáraira vonatkozik, illetve bizonyos iparágban dolgozókra, mint hivatali alkalmazottak, újságírók és tudósítók, nagy nemzetközi cégek könyvelői, oktatók, tanárok és a jelentős összegeket befektető üzletemberek.
A fent említett szektorokban az ötéves engedélyek beszerzése nem jelent problémát, legalábbis a kormányszervek közlése szerint.
Adószempontból bentlakásnak minősül, ha valaki egy évből több mint hat hónapot tölt el Cipruson.

Kapcsolódó cikkek:

Ciprusi bankszámlanyitás menete

Ciprusi alacsony adózású bank

Ciprusi bankok a nemzetközi piacon

Szólj hozzá!

Címkék: ciprus letelepedés ciprus munkavállalás ciprus vízum ciprus cégalapítás ciprus bankszámlanyitás ciprus bevándorlás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr63084073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása