HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Holland Antillák: vízum, letelepedés és tartózkodási engedély

2011.07.20. 18:14 külföldi bankszámla


1150_stmartin2A belga,német, luxemburgi és holland állampolgárok személyi igazolvánnyal léphetnek be az ország területére, amerikai állampolgárok választói igazolvánnyal vagy születési anyakönyvi kivonattal, kanadaiak születési anyakönyvi kivonattal, vagy állampolgárságukat igazoló okirat birtokában utazhatnak be a Holland Antillák területére. Brazil, mexikói, san marinói és trinidadi polgárok személyi igazolvánnyal léphetnek be. A többi ország állampolgárainak útlevélre van szüksége a belépéshez.
Turista célú beutazáshoz nincs szükség vízumra, kivéve a kínai, kubai, dominikai, haiti, észak-koreai, líbiai, kambodzsai és vietnami állampolgárokat. Turisták 14 napig tartózkodhatnak ott, amit helyben még 14 nappal lehet hosszabbítani, kivéve a belga, holland német, luxemburgi, angol, spanyol,dél-afrikai és bizonyos más afrikai országok polgárai 90 napot tartózkodhatnak a szigeteken vízum nélkül (helyben további kilencven napot lehet hosszabbítani).

 

Fontos tudni: ezek a körülmények megváltozhatnak, érdemes érdeklődni az utazásszervezőnél vagy konzulátuson az utazás előtt!

Vízumot a holland nagykövetségeken lehet  beszerezni. Minden turista jellegű beutazáshoz szükséges a visszafelé szóló jegyre.

A hosszabb tartózkodáshoz (munka vagy odaköltözés) szükség van munkavállalási vagy tartózkodási engedélyre, kivéve ha onnan származik vagy több mint tíz éve ott él. Tartózkodási engedélyt személyesen a kormányzótól kell kérni, jó személyes megjelenés, orvosi és pénzügyi igazolások elengedhetetlenek. A munkavállalási engedélyt a munkaadó kérhet, miután meghirdette az állást egy helyi újságban is és mégsem sikerült betölteni a munkakört.
Jelentős politikai erők 2005 óta akarják szigorítani az emigrációs szabályokat, hogy megakadályozzák nem kívánt személyek és áruk belépését a holland karibi területekre.
2006-ban St Marteen szigete kezdeményezte a bevándorlási szabályok felülvizsgálatát, mert egyre többen kritizálták a munkavállalási és tartózkodási engedélyek kiadásának folyamatát.
2007-ben egyezmény született egy új, a bevándorlással foglalkozó szervezet felállításáról.
Amint az új szervezet elkezdi működését, átveszi a bevándorlási kérdésekhez kapcsolódó feladatokat, a határok ellenőrzése továbbra is rendőrségi feladat marad.

Kapcsolódó cikkek:

Aruba letelepedés, vízum, munkavállalás

Arubai bankszámlanyitás menete

Aruba bankrendszere

Adóhatékony bankolás a Holland Antillákon

Iszlám pénzkezelés a Holland Antillákon

Szólj hozzá!

Címkék: holland antillák holland antillák letelepedés holland antillák bevándorlás holland antillák vízum holland antillák bankszámlanyitás holland antillák cégalapítás holland antillák munkavállalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr483084064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása