HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hol érdemes letelepedni? V. rész: Panama

2011.07.11. 12:52 külföldi bankszámla


AX933084Államforma: alkotmányos demokrácia
Főváros: Panamaváros
Nemzeti ünnep: Függetlenség napja november 3. (1903)
Népesség: 3.360.474 (becslés 2009)
Terület: 78200 négyzetkilométer
Nyelvek: spanyol (hivatalos), angol 14 % (sok panamai kétnyelvű)
Etnikai csoportok: mesztic 70%, amerindián és keverék 20%, kauikázusi 10%
Vallás: római katolikus 85%, protestáns 15%
Várható élettartam: 72.22 év
Pénznem: amerikai dollár (USD), balboa (PAB)
GDP 38.49 milliárd (becslés 2008)
GDP/fő: 11.600 (becslés 2008)

Amikor Panamát említjük, elsősorban mindenki a világ egyik műszaki csodájára, a Panama-csatornára gondol. Az ország kiemelkedően fontos stratégiai területen fekszik, összeköti Dél és Észak-Amerikát. A Panama-csatorna az Atlanti-óceánt köti össze a Karib-tengeren keresztül a Csendes-óceánnal.

 

Panama Miami után a legnagyobb latin-amerikai nemzetközi banki és üzleti központ. A kapcsolatok kitűnőek Ázsiával, Európával és Panama, valamint az Amerikai Egyesült Államok közötti szoros kapcsolat is töretlen.

Miért érdemes Panamában letelepedni?

Panama minden szempontból paradicsom, legyen szó tartózkodásról, adózásról vagy vagyonvédelemről. Az ország csak pár óra repülésre fekszik az USA-tól, sikerült kiheverniük az ingatlan buborékot és a több milliárd dollár értékű műszaki fejlesztés és a csatorna kiszélesítése mágnesként vonzza a befektetőket.

A Panamába látogatók először a felhőkarcolókat csodálják meg, majd megismerkednek az első osztályú hotelekkel és éttermekkel. Az Internet kapcsolat és a telekommunikáció kitűnő. Panamváros igazi trópusi település, kicsit hasponlít Miamihoz, a különbség talán annyi, hogy Panamában többen beszélnek angolul, mint Dél-Florida egyes területein.

Letelepedés és állampolgárság Panamában

Panama több útlevél-programmal is várja az érdeklődőket. A különböző kormányok egyöntetűen támogatják a külföldiek becsábítására kitalált programokat, amelyekhez foghatót igen nehéz találni.
Vízumot igényelhetnek a befektetők, a magas keresetű személyek, a módos nyugdíjasok,  a vállalkozók, de még a kis mezőgazdasági befektetők is. Azok is lehetőséget kaphatnak, akik egyszerűen csak szeretnének kivándorolni Panamába.

Igen sok ország várja a világon a befektetőket, illetve azokat csak szeretnének nyugodtan élni és dolgozni. A második útlevél beszerzése és a külföldre költözés gyakran okoz erkölcsi problémákat. De az igazság az, hogy a kitelepülő családjuk jövőjét védik, olyan helyen letelepedve, ahol a gazdasági lehetőségek és a szabadság foka lehetőv teszi a boldog életet.

Kapcsolódó cikkek:

Hová érdemes költözni külföldön? III. rész: Kanada

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Vége a panamai banktitoknak?

A panamai banktitok megsértése

A pénz útjának eltüntetése: Bevezető

A pénz nyomának eltüntetése: gyakorlati útmutató

Bankolás második állampolgárság segítségével

Bankolás második útlevéllel: gyakorlati útmutató

Panamai bankszámlanyitás menete

Mire jó egy panamai bankszámla?

Panamai alacsony adózású bankok

A panamai bankolás rövid története

Panamai banktitok és bankfelügyelet

Szólj hozzá!

Címkék: panamai bankszámlanyitás letelepedés panamában panamai vízum panamai útlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr453057257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása