HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hová érdemes költözni külföldön? III. rész: Kanada

2011.07.05. 08:39 külföldi bankszámla

A cikk a ” Hová érdemes menekülni Kelet-Európából? I. rész: Svájc“  folytatása!

kulfoldibankszamlainfo-kanadaiutlevelÁllamforma: alkotmányos monarchia
Főváros: Ottawa
Nemzeti ünnep: Függetlenség Napja július 1. (1867)
Népesség: 33.487.208 (becslés 2009)
Terület: 9984670 négyzetkilométer
Nyelvek: angol 59,3%, francia 23.2%, 17.5%
Etnikai csoportok: angol eredetű 28%, kevert 26%, francia származású 23%, más európai eredetű 15%, ázsiai/afrikai/arab 6%
Vallás: római katolikus 46%, protestáns 36%, más 18%
Várható élettartam: 80.22 év
Pénznem: kanadai dollár (CAD)
GDP: 1.307 trillió (becslés 2008)
GDP/fő: 39.300

 

Kanadai bevándorlási program befektetőknek

Kanada örömmel látja a befektetőket, akik államilag ellenőrzött és javasolt projekteket finanszíroznak legalább 400.000 amerikai dollárértékben, vagy pedig ekkora tőkével kezdenek saját vállalkozásba, esetleg társulnak egy már működő cégbe.

Az észak-amerikai ország híres arról, hogy megvédi és segíti a bevándorlókat, arról nem is szólva, hogy az angol vagyonkezelési hagyományokat folytatva az egyik legnagyobb és megzsarolhatatlan offshore pénzügyi központ.

Megéri-e Kanadába költözni?

Minden nap amerikai állampolgárok ezrei mondanak le hazájukról és költöznek északabbra. Egyszerűen össze sem lehet mérni a két ország adóterheit, az örökösödési illetéket, egyáltalán a pénzügyi rendszer rugalmasságát és a pénzügyi magánéletet. Kanadát azért érdemes az Egyesült Államokkal összemérni, mert Kelet-Európával egyszerűen nem is lehet összevetni.Az ENSZ egyik nemrégi felmérése szerint Kanadában a legjobb élni és dolgozni. A városok életminőségét összehasonlító Mercer felmérésben Vancouver, Calgary, Toronto, Ottawa és Montreál is ott van a világ harminc legélhetőbb városa között.
Kanadában jelenleg a világon a legnagyobb az egy főre eső bevándorlók aránya, emiatt számítani lehet a törvények szigorítására a közeljövőben.

Kapcsolódó cikkek:

Kanadai bankszámla adatok miatt követelőzik az Egyesült Államok

A kanadai bankrendszer a legmegbízhatóbb

Kanadai bankszámlanyitás menete

Szólj hozzá!

Címkék: expat emigráció kiköltözés kanadába költözés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr263040701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása