HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájc biztonságos kikötő a külföldiek számára

2011.07.01. 13:56 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-banktitok-ujratoltveA Svájci Államszövetség bankjai a banktitok és az ország stabilitása miatt egyre vonzóbbak a feltörekvő országok polgárai számára.

Amikor a svájci UBS óriásbank ellen fellépett az amerikai adóhatóság, akkor az nemcsak a tengerentúl okozott problémát, de igen sok európai ügyfél is elvitte pénzét a bankból.

A kifolyt pénzek helyett azonban rengeteg friss tőke jött a feltörekvő országokból és ezeket az új ügyfeleket nemcsak a banktitok csábítja Svájcba. Egyre többen keresnek menedéket a közel-keleti békétlenségek miatt és egyre többen félnek az euróövezet válságától, amelyet Görögország miatt az IMF is elképzelhetőnek tart.

 

Az egész világon külföldön elhelyezett pénz 27 százaléka svájci széfekben pihen. “Minél instabilabb a világ, annál biztonságosabb Svájc”, mondta a Bloombergnek Teodoro Cocca, a linzi egyetem vagyonkezelést kutató professzora. A tavaly  a svájci bankokba befolyt 1.96 milliárd svájci frank 52 százaléka fejlődő országokból érkezett, ilyen eddig még nem történt. Ez az arány 2015-re 63 százalékra nőhet.

Egyre több svájci szakértő szerint az amerikai ügyfelekkel már annyi a gond, hogy nem is éri meg velük foglalkozni, főleg hogy máshonnan több pénz érkezik. Az Egyesült Államokból a 2007-es csúcsévben 150 milliárd franknyi értéket őriztek Svájcban, ez várhatóan 2015-re már csak 30 milliárd frank lesz, 2010-ben is már csak 60 milliárd svájci franknyi amerikai eszközt kezeltek a svájciak.

A svájci bankok mindig is híresek voltak arról, hogy veszélyes időkben jól vigyáztak az ügyfelek értékeire. Erre kitűnő példa a genfi Pictet & Cie. és Lombard Odier Darier Hentsch & Cie genf magánbankok, amelyek több mint kétszáz éve működnek, például a francia forradalom elől menekülő nemesek bízták rájuk vagyonukat.

A svájci kormány arra számít, ha elsimítják az adóvitákat, akkor még több pénz érkezhet. “Ez növeli a jogbiztonságot és Svájc versenyképességét, mi leszünk az egyik legnagyobb pénzügyi központ a világon”, nyilatkozta Michael Ambühl, a pénzügyminisztérium államtitkára a Die Presse-nek. Ha Svájcnak sikerül megegyeznie Angliával és Németországgal a vitatott adózási kérdésekben, akkor valóban csak nőhet a vonzerő. Ez biztosan adminisztratív költségnövekedést okoz a svájci bankoknak, de továbbra is lehetővé teszi, hogy fennmaradjon a banktitok intézménye, tehát az ügyfelek személyazonossága továbbra is titokban marad.

A szakértők szerint Svájc unalmas és biztonságos lesz pénzügyi szempontból, azonban ez csak jót tesz az üzletnek. 2015-ben a külföldről érkezett betétek 2,3 milliárd svájci frankos emelkedését várják az elemzők. A hagyományos adókedvezmények és a megváltozott, de működő banktitok biztos és nyugodt gyarapodást biztosít.

Kapcsolódó cikkek:

Svájc és a nemzetközi adóügyi szabványok bevezetése

Svájc fokozza az adóügyi együttműködést

A Svájci Bankárok Szövetségének állásfoglalása az ügyfelek adatainak bizalmasságáról

A svájci banktitok korlátai

Svájci bankokat érintő nemzetközi jogsegély büntető ügyekben

A Svájci Banktitok Törvény (1934)

Mi a banktitok?

A FINMA megerősítését kérik a svájci bankárok

A Bázel III.-nál is keményebb a svájci bankok szabályozása

A túlszabályozott pénzpiac veszélyei

A svájci magánbankolás jövője

Az SPBA sürgeti az adóinformáció-csere törvényt

Svájci pénzmosás elleni törvény

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci bankszámlanyitás svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci ag alapítás svájci cégbejegyzés svájci adóoptimalizálás svájci élet svájci adók svájci biztosítás svájci alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr223030118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása