HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hová érdemes menekülni Kelet-Európából? I. rész: Svájc

2011.07.01. 14:05 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-svajcba-koltozesA kelet-európai régióból tulajdonképpen mindig volt indok elköltözni, legfeljebb ennek időpontja változott országonként, de mindig volt olyan terület, amely helyett máshol nagyságrendileg békésebb és emberibb életet lehetett élni. Egyre több olvasói kérdés érkezik hozzánk arról, hogy  vagyonvédelmi szempontból és életminőséget tekintve hová érdemes költözni. Most induló sorozatunkban sorra veszünk néhány olyan országot, amelyekben igen jó élni, a pénzügyi magánéletet békén hagyják és az országok minden szempontból igen fejlettek, főleg ha összehasonlítjuk a régiónkkal.

 

 

Az első ilyen terület természetesen Svájc.

Legfontosabb adatok Svájcról:

Államforma: Államszövetség
Főváros: Bern
Nemzeti Ünnep: A svájci Államszövetség megalakulása, augusztus 1. (1291)
Lakosság: 7604467 (2009-es adat)
Beszélt nyelvek: német (hivatalos) 63.7%, francia (hivatalos) 19.2%, más 8.9, olasz (hivatalos) 7.6%, rétoromán (hivatalos) 0.6%
Népcsoportok: német 65%, francia 18%, olasz 10%, más 6% rétoromán 1%.
Vallás: római katolikus 41.8%, protestáns 35.3%, semmi 11.1%, muszlim 4.3%, meg nem határozott 4.3%, ortodox 1.8%, más 1%, más keresztény 0.4%
Várható élettartam: 80.51 év
Pénznem: svájci frank (CHF)
GDP: 492.495 milliárd amerikai dollár
Egy főre jutó GDP: 67384 amerikai dollár

A svájci útlevél megszerzése:
Az EU állampolgárainak igen egyszerű Svájcban munkát vállalniuk, tartózkodási engedélyt szerezniük és az útlevél megszerzése is tulajdonképpen rövidebb idő alatt sikerülhet, mint az átlagos 12 év. Testvéroldalunkon, a svajcicegalapitas.info svájci gazdasági hírportálon minden,

a svájci cégalapításhoz,

svájci bankszámlanyitáshoz,

svájci letelepedéshez és munkakereséshez

szükséges információt megtalálható!

Miért Svájcba érdemes költözni?
Svájc a legjobb hely a világon vagyonkezelési és őrzési szempontból. Évszázadok óta Svájc az igazi banki terület, ahol szigorú szabályok és törvények védik a befektetők vagyonát és kitűnően működik a banktitok intézménye. Svájc hagyományosan semleges, de nem szürke ország. Ez azt jelenti, hogy az országot alkotó népek együttélésük során virágzó kultúrát és éeltminőségget hoztak létre, a természet gyönyörű. Goethe úgy foglalta össze, hogy Svájc “a kolosszális és a jól szervezett” keveréke. Már közmondásszerűen igaz, hogy vonat és levél sohasem késik az alpesi országban. A jól működő nagyvárosok mellett a tiszta és rendezett kisebb települések is kiváló életvitelt tesznek lehetővé. Svájcba nemcsak az ott őrzött több trillió dollár miatt érdemes költözni.

Elemzők szerint a világon külföldön őrzött pénzek harmada Svájcban van, ez három és négy trilliárd dollár között lehet. Tulajdonképpen már-már klisé-szerű, hogy Svájcban biztonságban van a pénz. A svájci banktitkot mindig is sok támadás érte, főleg a magas adózású országok részéről. 2009-ben az országnak el kellett fogadnia az OECD nemzetközi adóügyi szabványait, majd közel hetven országgal kezdték el a tárgyalásokat a kettős adózást elkerülő egyezményekről (DTA).

Az európai országok közül Svájcban a legnagyobb a bevándorlók aránya, közel 20%. Főleg spanyol, portugál, olasz és délszláv munkavállalók érkeztek Svájcba.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Milyen svájci bankok vannak?

Mennyire biztonságosak a svájci bankok?

Vagyonvédelem külföldi bankszámlával az állami beavatkozás ellen

Szólj hozzá!

Címkék: költözés svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci ag alapítás svájci áfa svájci adóoptimalizálás svájci élet svájci kanton svájcba

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr413030136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása