HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Egyre több a svájci milliomos

2011.06.27. 13:58 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-milliomosokTavaly 24.000 svájci csatlakozott az ország egyébként sem kevés milliomosához, jelentette a Merril Lynch.

Az amerikai pénzügyi alapkezelő társaság felmérése szerint 2010-ben 243.000 olyan svájci volt, aki több, mint egymillió dollárnyi vagyonnal rendelkezett, ez tíz százalékos növekedés az előző évhez képest.

Az elemzők szerint Svájcban két fő indoka van annak, hogy folyamatosan nő a milliomosok száma. Az első a frank értékének folyamatos növekedése a dollárhoz képest, a másik a svájci gazdaság lendületes növekedése.

 

A világon a számítások szerint 10.9 millió olyan ember van, akinek a vagyona meghaladja az egymillió dollárt, ez 8.3 százalékos növekedés 2009-hez képest.

Összességében vagyonuk több mint 42.7 milliárd dollár. A Merril Lynch felmérése szerint az ázsiai milliomosok száma (3.3 millió) tavaly meghaladta az európai társaik (3.1 millió) számát.

Az Ázsiaiak ráadásul több pénzt is birtokolnak (10.8 milliárd), mint az európaiak (10.2 milliárd). Még mindig Észak-Amerikában van a legtöbb milliomos, a 3.4 millió amerikai, kanadai és mexikói milliomos összvagyona 11.6 milliárd dollár.

Kapcsolódó cikkek:

Új utakon a svájci vagyonkezelők

A svájciak elutasították a vagyonadót

Igazságos adók, tisztességtelen verseny

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci kedvezményes adó gazdag bevándorlóknak

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok bankszámlanyitás svájci bankok bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás svájci cégbejegyzés svájci adóoptimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr523018786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása