HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Milyen svájci bankok vannak? I. rész

2011.06.27. 14:04 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-bankokTöbb más kitűnő tulajdonsága mellett a svájci bankrendszer sokféleségéről is híres. A lényeg és az egész svájci bankipar mögöttes filozófiája az, hogy minden bank kínálhat minden banki szolgáltatást. Azonban a fejlődéssel együtt járt az is, hogy bizonyos pénzintézetek specializálódtak egyes területekre.

Minden svájci bank kínálhatja a következő szolgáltatásokat:

-hitelezés,
-vagyonkezelés és befektetési tanácsadás,
-fizetési műveletek(megtakarítási számlák, stb)
-értékpapírhoz kapcsolódó szolgáltatások (tőzsdei műveletek)
-kötvények jegyzése,
-pénzügyi elemzés.

 

Ez teljesen más, mint az Angliában vagy Japánban megszokott modell, ahol a kereskedelmi és a befektetési bankolás két teljesen különálló üzletág. Ezt a módszert szeretné egyébként követni az Amerikai Egyesült Államok is.

Az univerzális bankolás előnye az, hogy a különböző üzletágak között jobban el lehet osztani a kockázatot és ügyfeleket lehet szerezni a gazdaság minden területéről.

Különleges banki csoportok

Svájcban rendkívül változatos a bank i tevékenység, de az alapelv mindig az univerzális bankolás marad. Azonban kialakult több egyértelműen meghatározható banki csoport is:

A “nagy” bankok

A két “nagy” bank azaz a UBS és a Credit Suisse Group összesített mérlegfőösszege több, mint az összes svájci bank 50 százaléka. A UBS AG a világ vezető vagyonkezelője és Svájc vezető bankja magán és társasági számlavezetésben.
Fontos szereplő a globális befektetési bankolásban és az értékpapír piacon. A Credit Suisse óriásban központja Zürichben található. Híres a szakértői tanácsadóiról, a holisztikus megoldásairól és innovatív termékeiről. A szolgáltatásait világszerte veszik igénybe cégek és intézmények, világszerte a gazdag emberek, és Svájcban lakossági bankként is sikeres.

A kantonok bankjai

Átlagosan egy vagy két bankkal számolva, jelenleg összesen 24 kantonális bank működik(Svájcban 26 kanton és fél-kanton van). A kantonális bankok félig kormányzati intézmények állami garanciával, bár ezen most akarnak változtatni. Az egyértelmű kormányzati kötődés ellenére, eredményt kell felmutatniuk. Céljuk a kantonok törvényei szerint a terület gazdaságának fejlesztése. Minden banki tevékenységet művelik, főleg a hitelezési üzletág jellemző.

Kapcsolódó cikkek:

A svájciak erősen támogatják a banktitkot

A bank és az ügyfél közötti bizalmasság (banktitok)

Mennyire biztonságosak a svájci bankok?

Ragaszkodnak a svájciak a banktitokhoz

Nincs elég hely az aranynak a svájci bankokban

Svájci alacsony adózású bankolás

A magánbankolás előnyei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámla svájci bank svájci cég svájci banktitok bankszámlanyitás svájci bankok külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr763018800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása