HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Offshore bankolás

2011.06.20. 11:16 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankolasSzinte minden alacsony adózású (offshore) területen szabályozták az offshore banki tevékenységet, főképpen a pénzmosás megakadályozására.

A hazai és nemzetközi bankolási engedélyeket általában külön kezelik, a hazai banki engedélyeket néha csak helyi pénzintézetek kaphatják meg. (A hazai és nemzetközi banki tevékenység közti lényeges különbség az offshore üzletágban az, hogy az offshore területeken a külföldön szerzett jövedelem keveset adózik, de inkább teljesen adómentes).

 

Az offshore bankolás rendes esetben adómentes, bár a pénzintézetek szedhetnek igen borsos éves számlavezetési díjat is. A nemzetközi adózási szabványok elfogadása a legtöbb helyen azt eredményezte, hogy valamilyen nagyon alacsony adókulcsot be kellett vezetni.

A banktitok minden offshore üzletágban érdekelt ember barátja is, amelyet a legtöbb alacsony adózású helyen törvény véd. Azonban a fokozódó nemzetközi nyomás miatt az offshore országok egyre több adóinformáció-csere egyezményt (TIE) kötnek, ezek bizonyos esetekben felülírják a titkosságot.

Az adóinformáció-csere szerződések 2008 és 20010 között lettek igazán fontosak, köszönhetően az OECD erőfeszítéseinek csaknem minden ország átvette a nemzetközi szabványokat.

Az adóinformáció-csere gyakorlatilag azt jelenti, hogy a számlakezelő bank kivonatot adhat át egy bankszámla adataiból egy másik ország hatóságainak, ha a kérelmező ország egyértelműen be tudja bizonyítani, hogy bűncselekmény (adócsalás is) történt, amelyet a számla tulajdonosa (akár cég) követett el.  Az eljárás még friss, így semmi sem végleges, de jelenleg úgy tűnik, hogy a magas adózású országok folytatják az offshore ellenes harcot, így a banktitok jövője még akkor is kétséges, ha olyan országok nem engednek a követelésnek, mint Svájc vagy Andorra.

Az offshore bankolás lényege, hogy  egy offshore cégnek (nem kell, hogy ugyanott alapítsák, mint ahol a számlát nyitják) műveleteihez szüksége van bankszámlára. Vannak offshore területen működő bankok és kifejezetten erre a tevékenységre szakosodott bankok is.  Az offshore bankolás annyira fontos és biztonságos, hogy 2011-ben a világ legbiztonságosabb bankjának az offshore termékeiről híres szingapúri OCBC-t választották.  A legtöbb nemzetközi banknak van offshore üzletága és segítenek ügyfeleiknek adójukat optimalizálni vagy vagyonukat megvédeni.

A kulfoldibankszamla.info honlapon információt talál arról, hogy lehet az összes offshore területen bankszámlát nyitni. Ha egy meghatározott alacsony adózású jogterület érdekli, akkor keressen rá név szerint a főoldalon!

Offshore (külföldi) bankszámlanyitás előtt kérjen ingyenes tanácsadást! Vigyázzon arra, hogy ne sértse meg hazája és a bankszámlanyitásra kijelölt ország törvényeit.

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

A kisegítő szolgáltatások és tevékenységek kiszervezése alacsony adózású jogterületre (offshore outsourcing)

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Hol érdemes nemzetközi kereskedelmi ügylet esetén offshoreozni?

Gyakorlati példák offshore adócsökkentésre vagy az adó teljes elkerülésére

Mire való az offshore?

Miért egyre népszerűbb az offshore, ha a gazdag országok mindent megtesznek ellene?

Offshore iparról röviden

Külföldi bankszámla

Hogyan kell összehasonlítani a külföldi (offshore) és a hazai (onshore) bankszámlát?

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: offshore cég külföldi bankszámla offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás offshore cégalapítás ofsshore bankszámlaínyitás liechtenstein offshore bankszámla belize offshore pénzügyi holding offshore holding

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr562999787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása