HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mit kell tudni a svájci adókról?

2011.06.15. 14:39 külföldi bankszámla


Svájcban szövetségi, kantonális és önkormányzati szinten is kell adót fizetni.Minden kanton maga döntheti el, hogy mennyi adót vet ki. Emiatt vállalkozások ezreit alapítják vagy költöztetik az alpesi országba, mert Svájc adói jelentősen alacsonyabbak, mint a legtöbb európai ország adóterhei.

A svájci állampolgrok és a “C” vízummal rendelkező külföldiek fizetéséből nem vonják le automatikusan az adót, hanem minden évben adóbevallást kell benyújtaniuk. Az adót a jövedelem alapján számolják ki.

 

A nem “C” típusú engedéllyel rendelkező külföldiek fizetéséből azonnal levonják a svájci adókat. Adóköteles mindenki, aki évi 16.900 svájci franknál többet keres.

A svájci szövetségi adóhivatal rendelkezik egy online adókalkulátorral, amely alapján meg lehet becsülni, hogy mennyi adót kellene fizetni az egyes kantonokban.

A kantonok adóhivatalainak listája itt érhető el. A svajcicegalapitas.info oldalon megtalálható szinte minden svájci adónem magyarázata és mértéke, valamint az igénybe vehető adókedvezmények is.

A svájci társaságok adózásáról és adókedvezményeiről is a svajcicegalapitas.info oldalon  találja a legtöbb információt magyarul. Svájci cégalapítás, svájci bankszámlanyitás vagy Svájcba költözés előtt kérjük, hogy tájékozódjon megfelelően, majd kérjen szakértői tanácsot!

Kapcsolódó cikkek:

Svájci belföldi tevékenységet végző tőketársaságok adóoptimalizálása (rt, kft)

Adóminimalizálás svájci részvénytársaság alapítással

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Svájci holdingokra vonatkozó adókedvezmények

Svájci adóoptimalizálási trükkök onshore vállalkozásoknak

Svájci előkészületek az Áfa emelésre

A kantonok többsége adót csökkent

A svájci Áfa reform

Liechtensteini Áfa változások

Svájci Áfa változások

Egyszerű svájci ÁFA tippek

Áfafizetés Svájcban I. rész (Mehrwertsteuer)

Svájci adók és vámok

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci svájci cégalapítás adózás svájcban svájci adó svájci bankszámlanyitás svájci ag alapítás svájci cégbejegyzés svájci áfa svájci adóoptimalizálás svájci adók svájci cég adózása

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr882986187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása