HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Beilleszkedés Svájcban

2011.06.14. 11:35 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-beilleszkedes-svajcbanA külföldiek beilleszkedése vagy integrációja mindig is fontos téma volt Svájcban, gyakran kerül szóba, hogyan lehetne segíteni a folyamatot, hogy a külföldiek könnyebben megtalálják a helyüket a svájci társadalomban.

Svájc kicsi, de négynyelvű nemzet, a honosítási folyamat hosszú, a külföldi lakosok száma viszont igen magas. Svájc őrzi hagyományait és híresen toleráns ország, amelynek jogi korlátai megbízhatók, társadalmi normái pedig elfogadhatók.

 

 

A külföldiekre vonatkozó szövetségi törvény angol nyelven letölthető innen

A menedékkérők és akiket az állam segít, résztvehetnek nyelvtanfolyamon és szakmai képzésben. Az úgynevezett “párhuzamos társadalom” kialakulásának elkerülésére mindent megtesznek. A külföldiek beilleszkedése szövetségi, kantonális és önkormányzati feladat is.

A helyi integrációs programok szervezésért felelős hatóságok listájának megismeréséhez érdemes megnézni a Szövetségi Bevándorlási Hivatal honlapján a lehetőségeket német, francia és olasz nyelven.

A kantonok képzési és szakmai képzési lehetőségeiről a Svájci Kantonok Oktatási Minisztereinek Tanácsának honlapján lehet információhoz jutni.

Az olyan általános, de gyakori kérdésekről, mint például “Többet akarok tudni a svájci mindennapokról”, németül, franciául és olaszul is vannak információk a Szövetségi Bevándorlási Hivatal honlapján.

A bevándorlókat segítő hálózat kitűnő hírforrás a napi életvitelről, a családot érintő ügyekről, biztosításról, adózásról vagy költözésről.

Bár sok svájci beszél kitűnően angolul, legalább egy hivatalos svájci nyelv ismeretére biztosan szükség van, ajtókat nyithat meg, szóval nagyon fontos.  Nyelvtanfolyamokat lehet találni a Migros Club iskolákban vagy az olyan felnőttoktatási központokban, mint a népfőiskola (Volkshochschule) vagy az Université populaire, amelyeket Svájc minden területén meg lehet találni.

Kapcsolódó cikkek:

Lakhatás és ingatlanbérlés Svájcban

Megélhetési költségek Svájcban

Munkaidő Svájcban

EU polgárok diplomáinak elismertetése Svájcban

Diplomák és más képesítések elismertetése Svájcban

Hogyan kell jól bemutatkozni egy svájci munkaadónak?

Hogyan keressenek Svájcban munkát az EU tagállamok polgárai?

Hogyan kell munkát keresni Svájcban?

Munkakeresés Svájcban és a munkaerőpiac

Munkakereséshez szükséges ismeretek Svájcban

Svájci tartózkodás: lehetőségek és szabályok I. rész

Svájci tartózkodás II.rész: tartózkodási és munkavállalási engedély, állampolgárság

Külföldi munkavállalók adókedvezményei

Szólj hozzá!

Címkék: svájci svájci bank svájci cég svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci adóoptimalizálás svájci élet

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr522982769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása