HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Gyakorlati példák offshore adócsökkentésre vagy az adó teljes elkerülésére

2011.06.14. 00:14 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-gyakorlati-peldakA vállalatok és társaságok igen nagy része érdekelt a kereskedelem valamilyen formájában. Ha az üzlet nemzetközi, akkor igen jó eséllyel lehet offshore céget közbeiktatni, emiatt a profit jelentős részét általában alacsony adózású országban lehet realizálni. Még ha a teljes üzlet magas adózású országokban történik, akkor általában szét lehet választani az eladás részt a keresés és marketing fázistól, így offshore (külföldre) lehet küldeni. Ezt nagyon megkönnyíti az online lehetőségek térhódítása, amely igen sok offshore jogterületen egyszerűsíti az üzlet menetét.
Az offshore kereskedelmi cég értéke és haszna attól függ a teljes cégstruktúrától és a tulajdonos hazájának törvényeitől, valamint az üzlet során érintett országok lehetőségeitől is.

 

A legjobb eredményt akkor lehet elérni, ha az offshore cég nem leányvállalata a fő cégnek, és a részvényesei jobb esetben nem abban az országban laknak, ahol a fő cég be van jegyezve és tevékenykedik.  De, ha az előző mondatban említett feltételek nem teljesülhetnek, még akkor is igen jó eredményeket lehet elérni.

Itt van néhány olyan a gyakorlatban előforduló példa az üzleti életből, melyek során offshore cég közbeiktatásával csökkenteni lehet vagy el lehet kerülni az adózást:

Egy európai autógyár független offshore céget alapít, amely olcsó alkatrészeket vásárol Kínában, majd haszonnal eladja az EU-s cégnek, amely beépíti ezeket, tovább növelve az értéket (amely az EU-ban adózik).

Egy újság szekesztősége és a kiadó megtartja szerkesztőségi munkatársait, de offshore céget alapít az eladásra és a terítésre, így a profit nagy része offshore adózik.

Egy nemzetközi tervező cég, mondjuk elhagyja párizsi főhadiszállását és offshore területre költözik. Ez ugyan nehezíti a megfelelő emberek szerződtetéséhez szükséges személyes interjúkat. Azonban a cég és a szabadúszó alkalmazottak fizetése adómentes lesz (az alkalmazottak maradhatnak a magas adózású országban, de legalább van választási lehetőségük).

Fontos, hogy a megtakarított adó a legtöbb esetben (jövedelem) társasági adó, de az Interneten továbbítható termékek és szolgáltatások esetén általában az ÁFA-t vagy hozzáadott-érték adót is el lehet kerülni.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Mire való az offshore?

Miért egyre népszerűbb az offshore, ha a gazdag országok mindent megtesznek ellene?

Offshore iparról röviden

Külföldi bankszámla

Hogyan kell összehasonlítani a külföldi (offshore) és a hazai (onshore) bankszámlát?

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: offshore offshore cég bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla külföldi bankszámlanyitás offshore cégalapítás ofsshore bankszámlaínyitás liechtenstein offshore bankszámla belize

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr572982056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása