HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi bankszámla

2011.06.06. 19:09 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfoA külföldi bankszámla szélesebb körben ismert neve: offshore bankszámla. A külföldi bankszámla célja lehet deviza számla vezetése, az adóterhelés csökkentése (adóoptimalizáció), a nemzetközi műveletek egyszerűsítése és a vagyonvédelem, például hitelezők elől.

Nagyon kell vigyázni arra, hogy a külföldi (offshore) bankszámla működtetése ne sértsen törvényt. Ezért külföldi bankszámlanyitás előtt mindig adószakértő és ügyvéd tanácsát kell kérni.

 

A külföldi bankszámla jelentősége

A külföldi bankszámlák gyakran úgy működnek, mint a hazai (onshore) bankszámlák, hasonló szolgáltatások érhetők el, hasonló árakon. Offshore bankszámlával lehet befektetni külföldi piacokon, lehet nemzetközi kereskedelmi vagy befektetési műveleteket végezni, de még a nyaralás árát is jelentősen csökkentheti.

A külföldi bankszámla kitűnő eszköz adóteher csökkentésére, azaz adóoptimalizálásra. Mivel a hatóságok egyre agresszívebben lépnek fel a pénzügyi magánélet ellen, ezért létfontosságú vagyonának legális védelme, ebben ügyvéd vagy adószakértő tanácsát kell kérni a büntetések vagy az esetleges befagyasztás ellen.

A külföldi bankszámla nemcsak megvédi az ügyfelek vagyonát, de gyakran egyszerűbben is kezelhető vagy irányítható, mint egy hazai számla, a legjobb külföldi pénzügyi központban pedig ismeretlen fogalom a bürokrácia.

Mindig ügyelni kell a külföldi bankszámlához kapcsolódó adózási előírásokra (ha vannak ilyenek), mert a törvényszegés következménye súlyos büntetés lehet.

Külföldi bankszámlanyitás helyett gyakran kínálják alternatívaként a bankszámlanyitást olyan pénzintézetben, amely jelentős nemzetközi hálózattal bír. Így sok pénzt lehet spórolni, viszont a diszkréció és a banktitok kérdéses, ezek pedig a külföldi bankolás alapjai.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan kell összehasonlítani a külföldi (offshore) és a hazai (onshore) bankszámlát?

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás osztrák bankok külföldi bankszámlanyitás onshore bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr42962436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása