HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan kell összehasonlítani a külföldi (offshore) és a hazai (onshore) bankszámlát?

2011.06.03. 22:40 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamla-offshore-bankszamlanyitas1Ha valaki bankszámlanyitásra készül, akkor nem árt összehasonlítani a különféle lehetőségeket. A külföldi bankszámlanyitás az elmúlt években azért is lett olyan népszerű, mert olcsó vált a bankolás az internet vagy online bankolás pedig mindenhol elérhető és nagyon hatékony.

Bár a külföldi bankszámlák működése nagyon hasonlít a hazaihoz, nem árt odafigyelni a különbségekre:

 

 

1.Fel kell deríteni a működési költségeket. Minden bank hasonlóan működik, kérhetnek számlavezetési díjat vagy például büntethetnek, ha a számlaegyenleg a meghatározott összeg alá csökken. Érdemes felkészülni az átváltási jutalékra és más lehetséges költségekre is.

2. Meg kell tudni, hogy mennyire van biztonságban a pénz. Az átlagos hazai bankokban is van betétbiztosítás, ha tönkremegy a pénzintézet, akkor a kormány meghatározott értékig kártalanít (például Magyarországon 100.000 euróig, ez a cikk írásakor több volt, mint 26.6 millió forint). Ezt ellenőrizni kell és azt is, hogy milyen bürokrácia előzi meg a pénz kifizetését. Érdemes erről telefonon is érdeklődni.

3.Ne szegje meg a külföldi és hazai törvényeket! Az olyan külföldi bankszámlák, amelyekhez sem hazája sem az EU nem fér hozzá, biztonságot nyújthatnak válás vagy hitelezői behajtás esetén. Amennyiben külföldi bankszámlát vagyonvédelmi vagy adóoptimalizálási okokból akar nyitni, akkor mindenképpen forduljon adószakértőhöz és ügyvédhez!

4. Hasonlítsa össze az onshore (hazai) és a külföldi (offshore) bankszámla kezelési lehetőségeit. A külföldi bankszámlát kezelő bank kérhet kiegészítő dokumentumokat, különféle meghatalmazásokat is. A külföldi bankokban kötelező minimális számlaegyenleg és a nyitóbetét nagysága is eltérhet az otthon megszokottól.

Kapcsolódó cikkek:

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámla bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla külföldi bankszámlanyitás onshore bankszámla bankszámla összehasonlítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr872955414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása