HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

EU banki stresszteszt előtt a Volksbanken

2011.04.15. 16:42 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-volksbankenAz osztrák Volksbanken AG(VBPS), Ausztria negyedik legnagyobb hitelintézete is át kell, hogy essen az EU banki stressztesztjén, jelentette be az Európai Bankfelügyeleti Hatóság.

A Volksbanken mellett az Erste Group Bank AG és a Raiffeisen Bank International AG számára kötelező a részvétel, de ezek már tavaly átestek a vizsgán. Az ország legnagyobb hitelezőjét a Bank Austria-t, (amelynek tulajdonosa az olasz UniCredit SPA) nem vizsgálják  külön Ausztriában.

 

Volksbanken egyike volt a pénzügyi krízis által leginkább sújtott osztrák bankoknak. Kommunalkredit AG nevű egységét államosítani kellett 2008-ban, hogy elkerülhessék az összeomlását.  A Volksbanken egy milliárd eurós tőkeinjekciót kapott az osztrák kormánytól 2009-ben, amely el is tűnt az abban az évben keletkezett 1.1 milliárd eurónyi veszteségben. Az ausztriai bank nem fizetett kamatot az államnak 2009-ben a veszteségek miatt és bejelentették, hogy a tavalyi évre sem fognak.

A Moody’s április 6.-án visszaminősítette a Volksbanken hoszzú távú adósságait és betéti rangsorolását Baa1-ről Baa2-re. A Core Tier arány csak 2.4 százalék volt, ha a kormány tőkesegítségét és a kisebbségi tőkét nem számoljuk.  Ezért aggályos a “hosszú távú életképesség” és csak “limitált nyereséget” tesz lehetővé, legalábbis a hitelminősítők szerint.

A Volksbanken Tier 1 tőkéje 8.9 százalék volt szeptember végén, ez volt az utolsó elérhető adat, a negyedéves jelentés szerint. A bank egyébként nem hozza nyilvánosságra  Tier 1 tőkemegfelelési mutatót.

A Volksbanken eladja kelet-európai fiókhálózatát és 300 millió eurót akarnak összegyűjteni a többségi tulajdonosoktól, amelyek osztrák regionális szövetkezeti bankok, hogy visszafizessék az állami segítség legalább egy részét. Különben a Moody’s szerint államosíthatják bankcsoportot.

A regionális szövetkezeti bankok tulajdonaránya 58 százalék a Volksbankenben. A német DZ Bank 25%, a Munich Re 10%, a Raiffeisen Zentralbank Österreich AG pedig 6% tulajdonosa.

Kapcsolódó cikkek:

Céges bankszámlanyitás Ausztriában

Német/osztrák banki szótár

Hogyan nyisson bankszámlát Ausztriában?

Osztrák bankok

Osztrák bankszámla kezelése mobiltelefonról

Jól teljesítettek a svájci bankok a stresszteszten

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön bankszámlanyitás ausztriában osztrák bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás osztrák bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr852828579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása