HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Panama útja a közép-amerikai vezető pénzügyi központ megteremtése felé

2011.04.14. 13:10 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-panamai-bankszamlaPanama a legjobb úton halad, hogy Közép-Amerika vezető pénzügyi központja legyen, ezt mutatja, hogy nemrég a térség banki szabályzóinak központja lett. A Panamában alapított felügyeleti ügynökség célja, hogy szorosabbá tegye az együttműködést Közép-Amerika országainak banki felügyeletei között.

 

 

 

A tagországok jelenleg a Dominikai Köztársaság, Salvador, Guatemala, Costa Rica, Honduras, Nicaragua és természetesen Panama.

A Panama Bank főfelügyelője elmondta, hogy az ország pénzügyi központja 11.4 százalékkal bővült tavaly és a pénzintézetek adózás utáni eszközök értéke több mint 71.3 milliárd dollár, írja a property-abroad.com.

A nettó bevétel 1.67 milliárd volt, ami 16.1 százalékkal több, mint a 2009-ben elért eredmény. A bevétel java devizaügyletekből, valamint jutalékokból és osztalékokból képződött.

A panamai bankszektor meglehetősen konzervatív ezért az eszköz likviditás 65.7% volt 2010-ben, ez kétszer több a szabványos 30 százaléknál.

Panama igen jól vészelte a globális pénzügyi válságot, ezt bizonyítja, hogy tavaly a gazdaság hét százalékkal nőtt. A banki iparág az ország nemzeti össztermékének tizenegy százalékát állítja elő, az ügyfeleket pedig szigorú banktitok védi.

Panamában nincsen központi bank, a gazdaság alapja az amerikai dollár, amelyet egy 1904-ben megkötött szerződés biztosít, amely azután keletkezett, hogy Panama elnyerte függetlenségét Kolumbiától.

A központi bankokhoz hasonló feladatot ellátó intézmény a Panamai Nemzeti Bank, amely nem bocsát ki pénzjegyeket, hanem a new yorki Federal Reserve Bankkal közösen szabályozza a dollár forgalmát. Azonban pénzérméket kibocsátanak, amelyek teljesen megegyeznek az amerikai váltópénzekkel.

Az ország pénzügyi vezetése most azon dolgozik, hogyan lehetne még több bankot rávenni arra, hogy megjelenjenek Panamában, már folynak tárgyalások chilei, brazil és mexikói pénzintézetekkel is.

Kapcsolódó cikkek:

Vége a panamai banktitoknak?

A panamai banktitok megsértése

A pénz útjának eltüntetése: Bevezető

A pénz nyomának eltüntetése: gyakorlati útmutató

Bankolás második állampolgárság segítségével

Bankolás második útlevéllel: gyakorlati útmutató

Panamai bankszámlanyitás menete

Mire jó egy panamai bankszámla?

Panamai alacsony adózású bankok

A panamai bankolás rövid története

Panamai banktitok és bankfelügyelet

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás panamai bankszámlanyitás bankszámlanyitás panamában panamai banktitok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr82825479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása