HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A UBS-t is gyanúsítják a bankközi kamatláb manipulálásával

2011.03.18. 15:32 külföldi bankszámla


svajcicegalapitas-liborA banki szabályzók öt pénzintézetet vizsgálnak amiatt, mert állítólag manipulálták a bankközi változó kamatlábat, amely Libor néven ismert.

A Reuters értesülése szerint a Bank of America (BAC.N), Barclays (BARC.L), Citigroup (C.N), WestLB [WDLG.UL] és a UBS (UBSN.VX) bankokat vizsgálják a japán, angol és amerikai pénzügyi szabályzók.

 



A svájci UBS óriásbank még kedden jelentette be, hogy idézést kaptak a japán és amerikai hatságoktól, hogy meghallgassák a bank álláspontját, hogy “helytelen kísérletet” tettek-e a londoni bankközi kamatláb manipulálására.

A Financial Times szerint a többi korábban említett bank is megkapta az idézéseket.A nyomozók a német WestLB banktól is kértek információmkat, de idézést nem kaptak.

A 2007. és 2008-as dollár Libor árakat (tehát közvetlenül a krízis előtt) vizsgáló jogászok nincsenek könnyű helyzetben.

A krízis ideje alatt sokan kritizálták a Libor kamatlábat, mert állítólag nem tükrözte a valós piaci árakat. A bankközi kamatláb rendszere azon alapul, hogy a bankok “őszintén” beszámolnak áraikról és az adott árak átláthatók.

Kapcsolódó cikkek:

Rugalmas. változó kamatláb és a Libor

Az amerikai adóhatóság nagyon figyel a svájci bankokra

Az Egyesült Államokban vádat emeltek négy svájci bankár ellen

Végleg lezárult a UBS-per

Levonták a UBS-ügy tanulságait

Elfogadták a UBS-egyezményt

Az SBA sajnálja a parlamenti határozatot a UBS-ügyben

UBS saga: végjáték III.

Szólj hozzá!

Címkék: svájc bankszámla ubs svájci svájcban svájci bank svájci cég svájci adó svájci banktitok bankszámlanyitás cégalapítás svájcban svájci bankok svájci bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr82750351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása