HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Az amerikai adóhatóság nagyon figyel a svájci bankokra

2011.03.11. 13:49 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-neue-zurcher-bankEgyre nagyobb a nyomás az Egyesült Államokban tevékenykedő svájci bankokon, ezt mutatja a letartóztatási hullám és a Credit Suisse elleni vád adókerülés elősegítéséért.

Az amerikai adóhatóság, a hírhedt IRS újabb támadása félelemmel töltötte el a svájci banki köröket. Féltik a banktitkot és azt találgatják, hogy legközelebb melyik svájci bank amerikai részlegét vádolják meg.

 

 

Az egyik legrosszabbul járt svájci pénzintézet a Neue Zürcher Bank (NZB), amely már 2009-ben bezárta amerikai magánbanki (vagyonkezelői) részlegét, miután egyik alkalmazottja ellen 2009-ben vádat emeltek egy adócsalási ügyben.

A bank múlt héten bejelentette, hogy befejezik ügynöki tevékenységüket is az amerikai piacon, “a háttér szabályozások bonyolultsága, az NZB korábbi magánbanki ügyeinek öröksége és a Svájc és az USA közötti határokon átnyúló bankolási műveleteinek egyre nehezebb körülményei” miatt.

A svájci bankok egyre nehezebb helyzetbe kerültek az Egyesült Államokban, mióta a UBS két éve bevallotta, hogy bűnrészesek az amerikai ügyfeleik adócsalási ügyeiben. Ez óriási kárt okozott a svájci banktitoknak és a svájci kormány arra kényszerült, hogy a UBS amerikai ügyfelei közül 4450-nek az adatait átadják az amerikai hatóságoknak.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Az Egyesült Államokban vádat emeltek négy svájci bankár ellen

Végleg lezárult a UBS-per

Levonták a UBS-ügy tanulságait

Elfogadták a UBS-egyezményt

Az SBA sajnálja a parlamenti határozatot a UBS-ügyben

UBS saga: végjáték III.

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank credit suisse ubs svájci irs svájcban svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás neue zürcher bank

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr722730733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása