HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mennyibe kerül egy offshore bankszámla az Öböl-térségben?

2011.03.10. 10:59 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamla-obol-offshore-bankszamlaLegtöbbször a minimális betét nagysága 25.000 font vagy 25.000 dollár. Néhány helyen még évi díjat is szednek, például a National Bank of Abu Dhabiban vezetett számlák után évi ötszáz svájci frank az alapdíj és erre jönnek még rá a különféle igénybe vett szolgáltatások árai.

A Lloyds Bankban évi ötvenezer fontos vagy más fizetőeszközben megegyező mértékű jövedelmet vagy 25.000 fontnyi betétet, amely csak három hónappal az új bankszámla megnyitása után vehető fel.

 

Egy másik fontos szempont a számlához tartozó általában alacsony kamatok, de ez változó.

A kamat dollárban, fontban vagy euróban vezetett számlákra 0.6 és 2 százalék közt van, a hosszabb időre lekötött betétek még további fél százalékkal jobban kamatoznak.

Az offshore bankszámlák kamatainak mértéke legjobban az Angliában elérhetőekre hasonlít. Nagyon oda kell figyelni arra is, hogy az offshore bankszámlanyitásra kijelölt terület, milyen befektetővédelmi szabályokat alkalmaz.

Oda kell figyelni arra például, hogy az Öböl-térség országaiban legtöbbször nem vállalkozás tulajdonában álló közös számla esetén legfeljebb százezer fontig (vagy ezzel megegyező összeg más pénznemben) kártalanítják a bankszámla tulajdonosát, magánszámla esetén ötvenezer font lehet a kártérítés. Ezért egy komolyabb vagyon birtokosának több számlán érdemes megosztani a kockázatot.

Az offshore bankszámlához köthető kockázatok, mindig a bankszámlanyitás helyszínétől függnek. Például egy olyan szigeten található városban számlát nyitni, amely egy működő vulkánra épült, elég kockázatosnak tűnik. De például egy svájci bankszámla minden valószínűséggel a legbiztonságosabb megoldás, az elmúlt háromszáz év tapasztalataiból okulva. Arra is oda kell figyelni, hogy milyen szolgáltatást ad a bank egy olyan ügyfélnek, aki földrajzilag nagyon messze található.

Ez komoly bankoknál nem jelenthet problémát mert a magánbankárok igen gyakran felkeresik ügyfeleiket.

Offshore bankszámlát nyitni nem veszélyesebb, mint otthon  számlát nyitni. Egyszerűen meg kell nézni a bank hitelmutatóját és oda kell vinni a pénzt, ahol minden rendben.

A következő fontos szempont az, hogy nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen pénznemben nyitja meg valaki az offshore bankszámláját. Egy leértékelés bizony sok pénzbe kerülhet, érdemes tartani a helyi pénznemektől, kivéve persze a svájci frankot és más elfogadottabb fizetőeszközöket.

Az offshore számlák és tulajdonosaik ellen folytatott üldöztetés miatt minden szakértő azt javasolja, hogy önkéntesen adót kell fizetni a számlán található pénz után.

Mindig fel kell keresni hivatásos adó vagy offshore tanácsadót, bármilyen művelet megkezdése előtt. Egy jó szakértő abban segít, hogy az ügyfél anélkül optimalizálhassa adóját a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, hogy hogy vétene a törvények ellen.

Kapcsolódó cikkek:

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Vagyonvédelem külföldi bankszámlával az állami beavatkozás ellen

Magán vagy vállalati alacsony adózású, külföldi bankszámlát érdemes nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankok offshore külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön bankszámlanyitás amerikában offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr222727354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása