HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi bankszámlanyitás hírösszefoglaló 2012. V. 9-15.

2012.05.15. 04:08 külföldi bankszámla

 

 

Elveszett az offshore ellenes háború II. rész

Az egyértelmű, hogy az egyes területek offshore bankjaiban kezelt vagyonok növekedése és csökkenése függ az aláírt nemzetközi adószerződések számától. Viszont az egyes adóparadicsomokból elfolyó pénz egyszerűen más offshore területekre került, ahol más országokkal írtak alá kétoldalú szerződéseket.

A Kajmán-szigetek szabálytisztelőbb offshore terület, mint az OECD tagállamok

A valóság tehát minden állításal szemben az, hogy az offshore területek sokkal jobban szabályzottak, mint az OECD tagországok.

Hűségesek maradnak a svájci bankok ügyfelei

Nem hagyják ott az ügyfelek a svájci bankokat, miután az alpesi ország megkötötte az adóelkerülés elleni szerződéseket.

Milyen hitelkártyát válasszanak a kiskereskedők?

A kisvállalkozásoknak természetesen szükségük van hitelkártyára. Így lehet hitelbe vásárolni a cég számára, egyszerűsíteni a könyvelést, valamint el lehet választani a személyes és az üzleti vásárlást.

Milyen hitelkártyát válasszanak a kisvállalkozók II. rész

Az éves díj nagysága miatt néha a kisvállalkozók rögtön elutasítják a hitelkártyát. Pedig érdemes alaposabban megvizsgálni az ajánlatot, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy mit adnak az éves díjért cserébe. Például, ha cash back kártyát választ valaki és minden kiadását a kártyával intézi, akkor lehet hogy a vissza adott pénzmennyiség jóval több, mint az éves díj.

Szólj hozzá!

Címkék: cégalapítás offshore svájci bankszámla hitelkártya választás kajmán szigetek cégalapítás

Svájci cégalapítás hírösszefoglaló 2012. V. 8-14.

2012.05.15. 04:01 külföldi bankszámla

 FAQ – cégalapítás Zug kantonban

Alapvetően egy Zug kantonban alapított svájci cég összesen 15.4 % adót fizet a nyeresége után. Azonban egy sor adókedvezmény érhető el, bizonyos típusú cégek akár szinte a teljes adómentességet is elérhetik.

FAQ – cégalapítás Zug kantonban II. rész

 

A megélhetési költségek megfelelnek a Svájcban megszokott áraknak, kivéve a lakhatási költségeket, amelyek jóval magasabbak, mint az átlag. Nagyjából a megélhetési költségek megfelelnek a Zürichben tapasztalható áraknak.

2. Luganói Nemzetközi Pénzügyi Fórum (V. 22-23.)

 

Svájci cégalapítás, adózás és befektetés iránt érdeklődők számára kétségkívül ez a legfontosabb konferencia lehetőség idén Svájcban. A rendezvényt Svájc olasznyelvű részén, a varázslatos Ticino kantonban tartják meg, a részvétel ingyenes!

 

Mennyit fizetnek a svájci idegenforgalomban?

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci munka svájci bankszámlanyitás zug cégalapítás

Külföldi bankszámla hírösszefoglaló és ajánló 2012.V.2-7.

2012.05.08. 03:45 külföldi bankszámla

 

Online feketepiacok, illegális vásárlás névtelenül az Interneten - bevezető

Veszélyes vizekre evezünk, de érdemes egy kicsit többet tudni arról az egyre jelentősebb fenyegetésről, hogyan lehet az interneten névtelenül illegális javakat beszerezni.

Illegális vásárlás az online feketepiacon - A pénz mozgatása

Ahová elindulunk, ott lopott hitelkártyákat, hitelkártya-írót, hamis igazolványokat és hétpróbás vevő esetén akár egy páncélöklöt is rakhat a kosarába. De először névtelen és követhetetlen digitális pénzt kell beszerezni.

Online pénzmosás, névtelenség és a feketepiacok megtalálása

Kicsit olyan lesz a találati lista, mint a Yahoo korai változatában, szépen termékek szerint rendszerezve: kábítószerek, fegyverek, hitelkártyák, stb.

Online pénzmosás és a névtelenség elérése után jöhet a vásárlás

Miután sikerült megfelelő mennyiségű bitcoinhoz jutni, majd a Tor segítségével elleplezni a nyomokat, már lehet vásárolni az online feketepiacon.

Csúfos kudarc eddig az offshore ellenes háború

A 2008. óta zajló összehangolt támadás a nemzetközi adókerülés ellen nem ért el semmit, ha az offshore pénzügyi központokba folyó pénzmennyiségeket elemezzük

Szólj hozzá!

Címkék: pénzmosás offshore bank offshore bankszámlanyitás offshore cégalapítás offshore számla online pénzmosás

Svájci cégalapítási és bankszámlanyitási hírösszefoglaló V. 2-7.

2012.05.08. 03:38 külföldi bankszámla

FAQ már megalapított cégek számára Zug kantonban

Zug kanton promóciós irodája igen alapos munkát végez, a kantonba költözni vágyó cégeket (illetve az ilyen döntéseket meghozó tulajdonosokat) bőséges információval látják el. Ezúttal a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszok közül tallózunk, már megalapított cégek esetén. 

Zug kanton gazdasága

Zug kanton kétségkívül cégalapítási paradicsom. Érdekes módon az oda telepedett cégek vezetői nem is a kirívóan alacsony adókat méltatják, hanem a bürokrácia teljes hiányát és a kitűnő infrastruktúrát.

Mérges részvényesek a UBS éves gyűlésén

Az elmúlt évben nemcsak egy csaló bróker okozta 1.8 milliárd svájci frankos veszteség, de az igazgatók magas bónuszai és fizetései is felmérgesítették a UBS részvényeseit.

 

Svájci adók 2012. – transzferárak, céges adóbevallási határidő

Svájcban nincs hivatalos transzferárakra vonatkozó jogszabály vagy dokumentációs követelmény, bár a kapcsolt felek közötti tranzakciókat a szokásos piaci feltételek mellett kell végezni. Általánosságban Svájc az OECD szabványokat tartja irányadónak transzferár kérdésekben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás adózás svájcban svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci adóoptimalizálás zug kanton

Számlanyitás Panamában

2012.04.27. 02:01 külföldi bankszámla

 

Az elmúlt években gyakran volt téma, hogyan változik a panamai banktitok és ezzel a panamai bankszámlanyitás feltételei és előnyei.
 
Az biztos, hogy ma már nem olyan egyszerű a bankszámlanyitás, mint pár évvel ezelőtt, hogy elérhetők legyenek a kivételes panamai banki szolgáltatások.
Panama nagyon szigorúan szabályozza a bankolást és a banktitkot. A panamai bankok ma már nagyon komolyan veszik az ügyfelek ellenőrzését, azt hogy valóban a jelzett címen laknak-e és azt is, hogy honnan származik a pénzük. Az érdekes az, hogy csak az első panamai bankszámla megnyitása nehéz, ha később egy másik számlát akar nyitni az ügyfél, akkor az sokkal kevesebb papírmunkával oldható feladat.
 
Panamai bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok:
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: panamai bankszámlanyitás panamai banktitok panama bankszámlanyitás panama bankszámla nyitás panama cégalapítás panama számlanyitás

Svájci adók 2012. Svájci társasági adó első rész

2012.04.27. 01:59 külföldi bankszámla

 

Svájcban a társasági adót szövetségi és kantonális, valamint önkormányzati szinten is fizetni kell. A szövetségi adókulcs a nettó jövedelemre 8.5 százalékos. Mivel a jövedelemadó és a tőkeadó is levonhatók az adóköteles jövedelemből, ezért valójában legfeljebb 7.8 százalék a szövetségnek fizetendő terhelés.
 
Ha a teljes terhelést vizsgáljuk, akkor a szövetségi, kantonális és önkormányzati adók összesen 13 és 22% között adóznak attól függően, hogy hová vannak bejegyezve, azaz hol rezidensek.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: adózás svájcban svájci adó cégalapítás svájcban svájci társasági adó svájci adózás

Melyek a banki szempontból legtitoktartóbb országok

2012.04.26. 04:26 külföldi bankszámla

 


A Tax Justice Network nevű nemzetközi civil szervezet 2009. óta minden évben elkészíti a listáját, amelyen a pénzügyek titkosságának megtartásának szintje alapján osztályozzák az országokat.

A TJN legfőbb célja az offshore rendszerek teljes megszüntetése, ezért gondolhatjuk, hogy ők lepődtek meg a legjobban, amikor a lista élbolyában olyan országok is vannak, mint az USA, Németország vagy Japán. Ők ugyanis az offshore ellenes harc szószólói. Ez a helyzet ahhoz hasonlít, mint amikor a CIA rendes felmérései alapján kiderült, hogy a világon a legtöbb pénzt az Egyesült Államokban mossák tisztára, a második helyezet pedig Németország lett. Ez azért annyira kínos, ugyanis ez a két ország, a pénzügyi átláthatóság és a pénzmosás elleni harc jegyében erőlteti rá akaratát igen sok kisebb államra.

 

Szólj hozzá!

Címkék: adócsalás adóparadicsom banktitok adómentesség adókerülés offshore bank offshore bankszámlanyitás

Megint a svájci banktitokot támadja az EU!

2012.04.26. 04:21 külföldi bankszámla

 


Az adóparadicsomok és offshore központok elleni fellépésre felhívó állásfoglalás tervezetet fognak megvitatni az Európa Tanácsban április 27.-én.

A tervezet szerint az ET arra kéri a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) és a Gzadasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD), hogy jobban figyeljék tagállamaik adórendszereit.

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci banktitok svájci adók 2011 svájci adóbotrány svájci adókerülés svájci adókedvezmény

Hol tartsák a külföldre költözők megtakarításaikat?

2012.04.25. 04:42 külföldi bankszámla

 

A kutatások évről-évre bebizonyítják, hogy a külföldre költözők nem töröődnek azzal, hogy mi is legyen a korábbi, illetve külföldön szerzett megtakarításaikkal. Emiatt a spórolt pénz alacsony hozamú számlákon senyved, miközben magas adó terheli, így gyakran nem emelkedik értéke, hanem éppenséggel csökken.

Pedig a legtöbb esetben, pont pénzügyi okok miatt költöznek külföldre az emberek. Egyszerűen több pénzt akarnak megtakarítani, minél kevesebb idő alatt. Bár a kelet-európai térségben ritkább, de gyakran a nyugdíjba menők vagy visszavonulók azért költöznek külföldre, hogy olcsóbban élhessenek, így számukra szintén nagyon fontos, hogy megtakarításaik értékét ne csak megőrizzék, de emeljék is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban külföldi bankszámlanyitás

Svájci adók 2012. – Illetékek, tb, adóév, büntetések

2012.04.25. 04:39 külföldi bankszámla

 

 
 
A magánszemélyek svájci adózását ismertető cikksorozatunk befejező részéhez érkeztünk, a korábbi cikkek:
 
 
 
Bélyegilleték: A svájci cégek tőkéjük (pénz vagy más természetű) után 1 százalékos illetéket fizetnek. Egymillió svájci frankig a részvénykibocsátás adómentes.
 

Szólj hozzá!

Címkék: adózás svájcban svájci adó svájci adófizetés svájci adókerülés svájci adók 2012

Liechtensteini bankszektor update

2012.04.24. 04:46 külföldi bankszámla

 


A Liechtenstein Hercegségben a pénzügyi szolgáltatások az egyik fontos, de nem a legnagyobb iparág a nemzetgazdaságban. A liechtensteini munkaerő 17,4 százaléka a pénzügyi szolgáltatási szektorban dolgozik. A pénzügyi szektor igen jövedelmező, a magas hozzáadott érték mintegy harminc százaléka az ország bruttó hazai termékének.

2010. decemberében a liechtensteini pénzügyi központ részei:

17 banki engedéllyel rendelkező pénzintézet,
392 vagyonkezelő és vagyonkezelő társaság,
40 Liedchtensteinben bejelentett biztosító,
27 alapkezelő társaság, 600 befektetési alap.

 

Szólj hozzá!

Címkék: lichtenstein bankszámlanyitás liechtenstein bankszámla liechtenstein bankszámlanyitás lichtenstein banktitok liechtenstein alapítvány liechtenstein bank lichtensteini bankszámlanyitás liechtenstein adóparadicsom

Svájci adók 2012. – Mi az adóköteles jövedelem Svájcban?

2012.04.24. 04:40 külföldi bankszámla

 


Svájci adóköteles jövedelem: szövetségi jövedelemadót kell fizetni Svájcban minden munkával elért jövedelemre, tőkejövedelmekre (ingó és ingatlan vagyon). A svájci tőkéből származó bruttó jövedelem adóköteles, a külföldi tőkejövedelem csak a vissza nem térítendő külföldi forrásadó levonása után. Szövetségi szinten részleges adózás vonatkozik a részesedésekre, legalább 10 százalék. Hasonló eljárást vezetnek be a kantonok is, de általánosítani persze nem lehet.
Tőkenyereség és a vagyon felértékelődéséből származó jövedelem vagy a céges tárgyi eszközök és nem tárgyiasult javak értékének növekedése is adóköteles.

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci adó svájci adórendszer svájci adózás svájci adófizetés svájci adókedvezmény

A UBS vezetője szerint gazdasági háború folyik a svájci bankok ellen

2012.04.23. 03:26 külföldi bankszámla

 


Sergio Ermotti, a legnagyobb svájci bank, a UBS vezérigazgatója szerint a svájci banktitok törvény elleni támadások már “gazdasági háborúnak” tekinthetők. Azzal vádolta a külföldi üzleti versenytársakat és politikusokat, hogy az elmúlt négy évben besározták a svájci pénzügyi szektort, írja a swssinfo.

“A céljuk, hogy meggyengítsék Svájc két nemzetközileg is sikeres bankját”, mondta a svájci SonntagsZeitung újságnak adott interjújában.
 
A bankvezér szerint az európai és amerikai konkurensek azt remélik, hogy megszerezhetik a svájci bankok piaci részesedésének egy részét. A svájci pénzintézetek 2.2 billió svájci franknyi vagyont kezelnek, nem csoda, ha erre sokaknak fáj a foga.
 
Ermotti szerint Svájc már így is túl sok politikai engedményt tett, amelyek eredménye az lesz, hogy több mint húszezer ember veszíti majd el az állását az ország pénziparában pár éven belül.
 

Szólj hozzá!

Címkék: ubs svájci bank svájci banktitok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban

Svájci adók 2012. – Svájci szövetségi személyi jövedelemadó kulcsok

2012.04.23. 03:23 külföldi bankszámla

 

Az írás a 2012-ben érvényes svájci adókat ismertető cikksorozatunk tagja, a “Svájci adók 2012.- Személyi jövedelemadó” folytatása.

 

 

Svájci szövetségi adókulcsok egyedülélők számára

Szólj hozzá!

Címkék: adózás svájcban svájci adóoptimalizálás svájci szövetségi adók svájci személyi jövedelemadó svájci adófizetés

Makaói céges és magánbankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok

2012.04.20. 06:18 külföldi bankszámla

 


Makaó bankipara igencsak sokat ígér az ázsiai piacok iránt érdeklődőknek. Jelenleg 27 bank működik a szigeten, ebből tizenkettőt alapítottak helyben (köztük a postabankot) és 12 nemzetközi bank nyitott helyi kirendeltséget. Három offshore bank kivételével minden makaói bank teljes lakossági banki engedéllyel és szolgáltatási körrel rendelkezik.

makaói bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok listájához a Seng Heng Bank gyakorlatát vettük alapul.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: makaó bankszámla nyitás bankszámla nyitás makaón makaó bank

Svájci adók 2012.- Személyi jövedelemadó

2012.04.20. 06:15 külföldi bankszámla

 


svájci személyi jövedelemadó kulcsok tartalmazzák már a szövetségi, kantonális és helyi adóterheket. Míg a szövetségi adó legmagasabb kulcsa 11.5%, addig ez a kantonális és helyi adókkal bővítve együttesen elérheti a 22.42-42.28 százalékot, ez a kantontól függ.
Svájci személyi jövedelemadó kantononkénti bontásban (az adókulcsok tartalmazzák a szövetségi, kantonális, önkormányzati és egyházi adókat)

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci adó svájci adóoptimalizálás svájci személyi jövedelemadó

Hogyan kell nemzetközi offshore bankszámlát nyitni?

2012.04.19. 07:00 külföldi bankszámla

 


Egyre többen nyitnak külföldi bankszámlát. Vannak, akik külföldi munkavállaláshoz, tanuláshoz, vannak akik adót optimalizálnak és olyan ügyfelek is, akik vagyonukat védik.

Először is ki kell választani, hogy hol érdemes megnyitni a nemzetközi offshore bankszámlát. Ez mindig attól függ, hogy mi a cél a számlanyitással. Egyszerűbb rögtön tanácsot kérni alacsony adózású számlanyitás ügyében szakértőinktől, de a kulfoldibankszamla.info oldalon részletes információt lehet találni az összes számlanyitásra javasolt ország lehetőségeiről, legyenek azok offshore vagy alacsony adózású területek, vagy magas adózású “adópoklok“.

 

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás nemzetközi számlanyitás

Svájc korlátozta a kelet-európaiak bevándorlását

2012.04.19. 06:56 külföldi bankszámla

 


Svájc ideiglenesen bevándorlási kvótákat vezet be az újabb kelet-európai EU tagállamok polgárai számára. A Svájci Szövetségi Tanács szerdán döntött a személyek és szolgáltatások szabad áramlásáról szóló megállapodás idieglenes felfüggesztéséről.

Az intézkedés a nyolc kelet-európai EU tagállamra vonatkozik: a Cseh Köztársaság, Észtország, Lettország, Magyarország, Lengyelország, Szlovénia és Szlovákia polgáraira.

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci munka svájci letelepedés svájci bevándorlás svájci munkavállalási engedély

A nemzetközi pénzváltás és pénzküldés 5 módja

2012.04.18. 04:38 külföldi bankszámla

 

     

ez a blog már régen frissült. Új blogom: tucanoprod.com

                                                                                                           Sokszor írtunk már a nemzetközi pénzküldés, pénzátutalás módozatairól. Ezúttal összeszedtük az öt megoldást, amelynek segítségével külföldre lehet átváltással pénzt küldeni.

1.A legolcsóbb módszer
Currency Fair: Ennél nincs olcsóbb megoldás pénzváltásra, bár mindkét országban (a feladó és a címzett országban is) bankszámlát kell nyitni.
Currenncy Fair azért olcsó, mert P2P (peer-to-peer) módszer, inkább, mint a Zopa, mert az egyének egymással üzletelnek. Mivel nincs harmadik személy vagy közvetítő a váltáskor, így legalább harminc eurót lehet spórolni a bankokhoz képest.
Az EU-n belüli tranzakciók akár órák alatt bonyolíthatók, bár egyes kelet-európai országok pénzintézeteinek lassúsága miatt a folyamat pár napig is tarthat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: online kereskedelem online fizetés banki átutalás online svájci bankszámlanyitás online pénzváltás online e kereskedelem online számlanyitás nemzetközi pénzváltás nemzetközi pénzküldés

Egyéni vállalkozói engedély megszerzése Svájcban – feltételek, lehetőségek, adózás

2012.04.18. 04:34 külföldi bankszámla

  

Ahhoz, hogy valaki egyéni vállalkozó legyen Svájcban, be kell mutatnia a tervezett vállalkozása teljes dokumentációját, a képzettségének és tapasztalatainak igazolását. Arról is meg kell győznie az illetékes hatóságokat, hogy megfelelő mennyiségű bevételt fog elérni, így nem szorul a svájci társadalom segítségére a későbbiekben. Helyi referenciák megadása mindenképpen szükséges.
Az üzleti tervben minimum évi 50.000 svájci franknyi jövedelemnek kell szerepelnie. Ez a legalacsonyabb érték, amelyre kiadják az engedélyt és nem árt arra felkészülni, hogy nagyon meggyőzőnek kell lenni, ennek bizonyítására.

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás cégalapítás svájcban svájci egyéni vállalkozó svájci egyéni vállalkozás svájci egyéni vállalkozás adózása

Külföldi vagy offshore bankszámlát érdemes nyitni?

2012.04.17. 06:33 külföldi bankszámla

 


Már a kérdés is becsapós, hiszen minden külföldi bankszámla egyben offshore bankszámla is. Főleg ha költségcsökkentés a bankszámla megnyitásának célja.

Mivel az offshore bankszámla egyszerűen külföldi bankszámlát jelent, ezért a köztudatban elterjedt negatív képnek köze sincs a valósághoz. Sem az offshore, sem akülföldi bankszámla megnyitása nem tilos, sőt a használatuk sem. Ami tilos, azt adócsalásnak hívják, de az hogy valaki külföldi bankszámlával csökkenti saját vagy vállalkozása adóit, egyáltalán nem illegális. Egészen máshol érdemes adót optimalizálni, mint a vagyont védeni, vagy online vállalkozást működtetni, vagy ingatlankezelő projekt cég számára számlát nyitni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban bankszámlanyitás ausztriában külföldi bankszámlanyitás

Mennyit keresne Ön Svájcban? A svájci bérkalkulátor

2012.04.17. 06:28 külföldi bankszámla

  EZ a blog már régen frissült. Új blogom: tucanoprod.com

 

 

Érdekes bérkalkulátort találtunk a svájci szakszervezeti szövetség honlapján. A honlapon a legfontosabb jellemzők megadása után kiszámolhatja, hogy mennyit keresne képzettsége és tapasztalata alapján Svájcban. A svájci bérkalkulátor 2008-as adatok alapján számol, de azóta Svájcban nem voltak óriási változások a bértáblán, sőt.

A bérkalkulátort ide kattintva találhatja meg. A használathoz nem árt némi alapfokú német/francia/olasz nyelv ismeret. Az egyszerűség kedvéért a német nyelvű változatot mutatjuk be.

 

2 komment

Címkék: svájci munka svájci élet svájci fizetés svájci bér svájci bérkalkulátor

Az adóparadicsomok elleni fellépés új lehetőséget teremtett a bankárok és az adóoptimalizálók számára

2012.04.16. 06:28 külföldi bankszámla

 


Ahogy a pénzre mindig éhes kormányok egyre jobban fékezik a pénz mozgatását, még az olyan, banktitok törvényükre büszke országok, mint Svájc is kénytelen azzal szembesülni, hogy rákényszeríthetik hagyományai megváltoztatására.

Emiatt a privátbankok és a vagyonkezelők a szakzsargongban “black money”"-nak nevezett adózatlan pénzeket gőzerővel alakítják át olyan formátumokba, amelyeket nem támadhatnak.

Az átalakítás a formák megváltoztatása azonban egyben kitűnő lehetőséget jelent az iparág számára. Ahogy a korábbi offshore, ma alacsony adózású lehetőségek egyre törvényesebbé válnak, a pénzintézetek és a vagyonkezelők az ügyfelek újabb és sokkal szélesebb rétegét szólíthatják meg és korábban zárt piacokra is bejuthatnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci bankszámlanyitás kajmán offshore kajmán szigetek különleges gazdasági zóna kajmán szigetek offshore cégalapításs

SARKUKRA ÁLLTAK A SVÁJCIAK A BANKTITOK ÜGYBEN

2012.04.16. 06:23 külföldi bankszámla

 


Eveline Widmer-Schlump svájci pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy Svájc már nem tud további engedélyeket tenni az Egyesült Államoknak és Németországnak az adózatlan bankszámlák ügyében.

Azt is elmondta, ha nem fogadja el a német parlament a kétoldalú megegyezést, akkor a legjobb az lenne, ha maradna a jelenlegi status quo, jelentette a swissinfo.

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankszámlanyitás svájci banki ügyfél

Olcsó letelepedés és cégalapítási lehetőségek a Kajmán-szigeteken

2012.04.13. 05:57 külföldi bankszámla

 


A bevándorlás,letelepedés és a cégalapítás a Kajmán-szigeteken a legnehezebb feladatok közé tartozott, költségek pedig az egekbe rúgtak. A Kajmán-szigeteki Különleges Gazdasági Zóna létrejötte minden megváltoztatott.

A különleges Zónáról (Cayman Enterprise City) szóló első, bevezető cikkünket ide kattintva olvashatják.

Nemcsak egyszerűsítették a cégalapítást, jelentősen csökkentve az alapítás idejét és költségeit, de a tartózkodási engedély megszerzéséhez szükséges bürokráciát is megszűntették. A Kajmán-szigeteken a Különleges gazdasági Zónán kívül jelenleg is érvényesek az alábbiakban ismertetett lehetőségek, csak a Zónán belül csökkentek a költségek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kajmán szigetek letelepedés kajmán szigetek bevándorlás kajmán szigetek vízum kajmán szigetek kiköltözés kajmán offshore kajmán szigetek különleges gazdasági zóna kajmán szigetek adó kajmán szigete cégalapítás kajmán szigetek adómentesség