HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci adók 2012. Svájci társasági adó első rész

2012.04.27. 01:59 külföldi bankszámla

 

Svájcban a társasági adót szövetségi és kantonális, valamint önkormányzati szinten is fizetni kell. A szövetségi adókulcs a nettó jövedelemre 8.5 százalékos. Mivel a jövedelemadó és a tőkeadó is levonhatók az adóköteles jövedelemből, ezért valójában legfeljebb 7.8 százalék a szövetségnek fizetendő terhelés.
 
Ha a teljes terhelést vizsgáljuk, akkor a szövetségi, kantonális és önkormányzati adók összesen 13 és 22% között adóznak attól függően, hogy hová vannak bejegyezve, azaz hol rezidensek.
 
 
 
 
A rezidencia
A cégek bejegyzett székhelye/telephelye vagy az a hely, ahol a tényleges tevékenységet végző menedzsment adózási szempontból hivatalos helye van.
 
Adóbázis
A rezidens cégek világszerte szerzett jövedelmük után adóznak, kivéve a külföldi fiókcégek/leányvállalatok és külföldi ingatlanjaik után származó jövedelmük után, mert ezek adómentesek. A nem rezidens cégek állandó svájci telephelyük/leányvállalatuk bevétele vagy a svájci ingatlanuk után keletkező bevétel után adóznak.
 
Adóköteles jövedelem
Társasági adót a cég nettó nyereségére kell fizetni, amely tartalmazza üzleti/kereskedelmi bevételeket, passzív jövedelmet és a tőkejövedelmet. A külföldi forrásból származó bevétel is az adózandó jövedelmek közé tartozik, de kedvezményes az osztalékok adózása. Az üzleti költségek levonhatók az adóköteles jövedelem kiszámolásakor.
 
Tőkejövedelem
Szövetségi szinten nincs kifejezetten tőkejövedelemre vonatkozó adó. Az eszközök eladásából származó tőkejövedelmet rendes bevételként kezelik (veszteség levonható), függetlenül attól, hogy mennyi ideig volt birtokban.
Ha az eszközt részvényes veszi meg vagy valamilyen formában kapcsolt cég a piaci ár alatt, akkor a nyereséget újra kell számolni adózási szempontból. Továbbá, ha a tőkenyereség más rezidens vagy nem rezidens cégben lévő legalább 20% tulajdonrész (2011. jan. 1-től 10%) eladásából keletkezik, akkor a tranzakció adómentességet élvez, feltéve hogy a tulajdonviszony tovább tartott, mint egy év.
 
Veszteségek: A veszteségeket átvihetők hét éven keresztül és tőkenyereség vagy jövedelemadózásban lehet csökkenteni ezekkel a költséget. Visszafelé azonban nem vihetők a veszteségek.
 
Folytatjuk!
 
Kapcsolódó cikkek:
Svájci adók 2012. – Mi az adóköteles jövedelem Svájcban?

 

Svájci adók 2012. – Svájci szövetségi személyi jövedelemadó kulcsok

Svájci adók 2012.- Személyi jövedelemadó

Jelentősen eltérnek a svájci kantonok adóterhei

Még mindig Zürich és Zug a legvonzóbb svájci cégalapítási helyszínek

Svájci falusi kantonokban fizetik a legkevesebb adót a vállalatok

Svájci Áfa változások

Egyszerű svájci ÁFA tippek

Áfafizetés Svájcban I. rész (Mehrwertsteuer)

Csökkentek a társasági adók Svájcban

Hol áll Svájc a társasági adóversenyben?

Mit kell tudni a svájci adókról?

Megszavazta a nép Neuchâtelben a társasági adóreformot

Svájci belföldi tevékenységet végző tőketársaságok adóoptimalizálása (rt, kft)

Adóminimalizálás svájci részvénytársaság alapítással

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Szólj hozzá!

Címkék: adózás svájcban svájci adó cégalapítás svájcban svájci társasági adó svájci adózás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr114475760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása