HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hol tartsák a külföldre költözők megtakarításaikat?

2012.04.25. 04:42 külföldi bankszámla

 

A kutatások évről-évre bebizonyítják, hogy a külföldre költözők nem töröődnek azzal, hogy mi is legyen a korábbi, illetve külföldön szerzett megtakarításaikkal. Emiatt a spórolt pénz alacsony hozamú számlákon senyved, miközben magas adó terheli, így gyakran nem emelkedik értéke, hanem éppenséggel csökken.

Pedig a legtöbb esetben, pont pénzügyi okok miatt költöznek külföldre az emberek. Egyszerűen több pénzt akarnak megtakarítani, minél kevesebb idő alatt. Bár a kelet-európai térségben ritkább, de gyakran a nyugdíjba menők vagy visszavonulók azért költöznek külföldre, hogy olcsóbban élhessenek, így számukra szintén nagyon fontos, hogy megtakarításaik értékét ne csak megőrizzék, de emeljék is.

 

A megtakarított pénz természetesen offshore bankszámlán van a legjobb helyen. Ez lehet a legegyszerűbb offshore számla, de bonyolultabb részvény-alapú megtakarítási forma is. A lényeg az, hogy legyen pénz biztonságban, amelyet gyorsan lehet mozgatni, ha baj történik, és ezenkívül kell felépíteni a megfelelő portfoliót.

A külföldön élő emberek általában annyira el vannak foglalva a munkájukkal, hogy észre sem veszik, mekkora hasznot hozhatna nekik egy gondosan kiválasztott offshore bankszámla.

Mire jó egy offshore bankszámla?

Az offshore számla egyszerűen egy olyan bankszámla, amely külföldön van. Igazán jó offshore számlák olyan országokban vannak, ahol vagy nagyon alacsony az adózás vagy egyáltalán nem kell adót fizetni. Más területeken az előtt kifizetik a megszokottnál jóval magasabb kamatokat, hogy levonnák az adókat. Ilyen területek például a Csatorna-szigetek, amelyek kitűnően szabályzott országok és olyan ügyfelek pénzének kezelésére szakosodtak, akik másik országba költöztek, azaz expatrióták. Ugyanígy Svájc is várja a külföldi befektetők pénzét, akárcsak a Kajmán-szigetek.

Tervezze meg offshore befektetését, kérjen ingyenes szakértői tanácsot!

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan kell nemzetközi offshore bankszámlát nyitni?

Külföldi vagy offshore bankszámlát érdemes nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért nyitnak a hölgyek külföldi bankszámlát?

A világ 50 legbiztonságosabb bankja

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Magán (privát) offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Offshore üzleti bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – A multi-valuta offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Nemzetközi bankszámlák

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr704471951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása