HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci adók 2012. – Mi az adóköteles jövedelem Svájcban?

2012.04.24. 04:40 külföldi bankszámla

 


Svájci adóköteles jövedelem: szövetségi jövedelemadót kell fizetni Svájcban minden munkával elért jövedelemre, tőkejövedelmekre (ingó és ingatlan vagyon). A svájci tőkéből származó bruttó jövedelem adóköteles, a külföldi tőkejövedelem csak a vissza nem térítendő külföldi forrásadó levonása után. Szövetségi szinten részleges adózás vonatkozik a részesedésekre, legalább 10 százalék. Hasonló eljárást vezetnek be a kantonok is, de általánosítani persze nem lehet.
Tőkenyereség és a vagyon felértékelődéséből származó jövedelem vagy a céges tárgyi eszközök és nem tárgyiasult javak értékének növekedése is adóköteles.

 


Az értékpapírok vagy ingatlanok eladásából származó jövedelem általánosságban nem szövetségi adó köteles. Minden kanton vet ki adókat a személyes jövedelemre, különféle kedvezményekkel, amelyek eltérnek a szövetségi szinten alkalmazható levonásoktól.

Tőkenyereség: A kantonok külön adót vetnek ki a tőkenyereségre ingatlan eladáskor, de egyetlen kanton sem adóztatja a személyes ingóság eladásából származó jövedelmet, amennyiben nem cég tulajdonát képezte.

Adócsökkentés és adókedvezmények: Különféle költségek vonhatók le a svájci adóalapból, köztük felvett hitelek kamatai, tartásdíj és egyes adományok. Többféle adókedvezmény illeti az adóalanyt, a házastársat és az eltartott gyerekeket is.

Svájci adókulcsok: A progresszív szövetségi adókulcs legfeljebb 11.5%. Ehhez jönnek a kantonális és önkormányzati terhek.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci adók 2012. – Svájci szövetségi személyi jövedelemadó kulcsok

Svájci adók 2012.- Személyi jövedelemadó

Jelentősen eltérnek a svájci kantonok adóterhei

Még mindig Zürich és Zug a legvonzóbb svájci cégalapítási helyszínek

Svájci falusi kantonokban fizetik a legkevesebb adót a vállalatok

Svájci Áfa változások

Egyszerű svájci ÁFA tippek

Áfafizetés Svájcban I. rész (Mehrwertsteuer)

Csökkentek a társasági adók Svájcban

Hol áll Svájc a társasági adóversenyben?

Mit kell tudni a svájci adókról?

Megszavazta a nép Neuchâtelben a társasági adóreformot

Svájci belföldi tevékenységet végző tőketársaságok adóoptimalizálása (rt, kft)

Adóminimalizálás svájci részvénytársaság alapítással

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Szólj hozzá!

Címkék: svájci adó svájci adórendszer svájci adózás svájci adófizetés svájci adókedvezmény

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr394469766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása