HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A UBS vezetője szerint gazdasági háború folyik a svájci bankok ellen

2012.04.23. 03:26 külföldi bankszámla

 


Sergio Ermotti, a legnagyobb svájci bank, a UBS vezérigazgatója szerint a svájci banktitok törvény elleni támadások már “gazdasági háborúnak” tekinthetők. Azzal vádolta a külföldi üzleti versenytársakat és politikusokat, hogy az elmúlt négy évben besározták a svájci pénzügyi szektort, írja a swssinfo.

“A céljuk, hogy meggyengítsék Svájc két nemzetközileg is sikeres bankját”, mondta a svájci SonntagsZeitung újságnak adott interjújában.
 
A bankvezér szerint az európai és amerikai konkurensek azt remélik, hogy megszerezhetik a svájci bankok piaci részesedésének egy részét. A svájci pénzintézetek 2.2 billió svájci franknyi vagyont kezelnek, nem csoda, ha erre sokaknak fáj a foga.
 
Ermotti szerint Svájc már így is túl sok politikai engedményt tett, amelyek eredménye az lesz, hogy több mint húszezer ember veszíti majd el az állását az ország pénziparában pár éven belül.
 
 
 
Azt is hozzátette, hogy Svájc sietve fogadott el törvényeket, politikai és szabályzási változásokat nyomtak át a parlamenten.
 
Ermotti állításai nagyon hasonlítanak azokra a vádakra, amelyeket elődje, Oswald Grubel fogalmazott meg a hónap elején.
 
Kapcsolódó cikkek:
 

Szólj hozzá!

Címkék: ubs svájci bank svájci banktitok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr764467623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása