HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Egyéni vállalkozói engedély megszerzése Svájcban – feltételek, lehetőségek, adózás

2012.04.18. 04:34 külföldi bankszámla

  

Ahhoz, hogy valaki egyéni vállalkozó legyen Svájcban, be kell mutatnia a tervezett vállalkozása teljes dokumentációját, a képzettségének és tapasztalatainak igazolását. Arról is meg kell győznie az illetékes hatóságokat, hogy megfelelő mennyiségű bevételt fog elérni, így nem szorul a svájci társadalom segítségére a későbbiekben. Helyi referenciák megadása mindenképpen szükséges.
Az üzleti tervben minimum évi 50.000 svájci franknyi jövedelemnek kell szerepelnie. Ez a legalacsonyabb érték, amelyre kiadják az engedélyt és nem árt arra felkészülni, hogy nagyon meggyőzőnek kell lenni, ennek bizonyítására.

 

A befektetés mértéke egyáltalán nem mérvadó az engedély megadásakor és helyi munkaerőt sem kell alkalmazni.

Az L-G svájci engedéllyel rendelkezők (például a rövid távú engedéllyel rendelkezők és az ingázók) is teljes jogú tartózkodási engedélyt (B-Ce) kapnak az egyéni vállalkozás megnyitásakor.

Lehet otthonról dolgozni, nincsen semmilyen megkötés a munkavégzés helyére vonatkozólag, kivéve ha alkalmazottak is vannak, akkor meg kell felelni a megfelelő szabályozásnak.

Egyéni vállalkozó adózása Svájcban

Az egyéni vállalkozó csak személyi adókat fizet. Az adókulcs mindig a lakhelynek megfelelő kantontól és várostól, a munka végzésének helyétől, a család nagyságától és a bevételtől függ. Kell fizetni személyi jövedelem adót, ennek mértéke legfeljebb 35% lehet. Ezután jön a társadalombiztosítás költsége, ez maximum kilenc százalék lehet. Ezen kívül svájci ügyfelek mszámára végzett munka esetén 7.6 százalék Áfa-val is lehet számolni, ez egyébként függ a tevékenységétől és annak nagyságától is. Az igazán kisvállalkozások ugyanis mentesek az Áfa fizetés alól és akkor is ha külföldre (Svájcon kívül) teljesítenek.
A svájci egyéni vállakozókhoz természetesen csatlakozhat házastársuk és gyermekeik is.
Nagyon sok féle szakma művelői tevékenykednek Svájcban egyéni vállalkozóként, tanácsadók, ügynökök, vendéglátásban és idegenforgalomban dolgozók, iparosok, stb. Tulajdonképpen nincs is olyan tevékenység, amelynek művelője ne kaphatna engedélyt svájci egyéni vállalkozói tevékenységre.
Étterem nyitáshoz viszont szükség van helyi végzettséget igazoló oklevélre, vagy társulni kell olyan svájcival, aki rendelkezik ilyen végzettséggel.

Hat hónappal az engedély megszerzése után a svájciak megvizsgálják, hogy a kérvényező valóban a kérelmének megfelelő tevékenységet végzi-e. Az engedélyt akkor sem veszik el (vagy utasítják ki a kérvényezőt), ha nem sikerül esetleg teljesíteni az üzleti tervben foglaltakat.

Az egyéni vállalkozáshoz szükséges engedély megszerzése átlalában kevesebb, mint két hónap alatt lejátszódik, ezt akár Svájcban is meg lehet várni. Az engedélykérelem leadásához szükség van útlevélre és hivatalos másolataira, házassági anyakönyvi kivonatra, önéletrajzra, a tevékenységhez szükséges képzettség igazolására,erkölcsi bizonyítványra stb.

A önálló vállalkozáshoz szükséges engedély megszerzéséhez is mindenképpen érdemes tanácsot kérni, egy jól felépített engedélykérelem birtokában valószínűbb a siker.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci adóoptimalizálás önálló vállalkozók számára

Mennyit írhat le adójából egy svájci egyéni vállalkozó?

Svájci cégformák

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

Svájci vagyonadó

Svájci jövedelemadó

 

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás cégalapítás svájcban svájci egyéni vállalkozó svájci egyéni vállalkozás svájci egyéni vállalkozás adózása

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr274458110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása