HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A nemzetközi pénzváltás és pénzküldés 5 módja

2012.04.18. 04:38 külföldi bankszámla

 

     

ez a blog már régen frissült. Új blogom: tucanoprod.com

                                                                                                           Sokszor írtunk már a nemzetközi pénzküldés, pénzátutalás módozatairól. Ezúttal összeszedtük az öt megoldást, amelynek segítségével külföldre lehet átváltással pénzt küldeni.

1.A legolcsóbb módszer
Currency Fair: Ennél nincs olcsóbb megoldás pénzváltásra, bár mindkét országban (a feladó és a címzett országban is) bankszámlát kell nyitni.
Currenncy Fair azért olcsó, mert P2P (peer-to-peer) módszer, inkább, mint a Zopa, mert az egyének egymással üzletelnek. Mivel nincs harmadik személy vagy közvetítő a váltáskor, így legalább harminc eurót lehet spórolni a bankokhoz képest.
Az EU-n belüli tranzakciók akár órák alatt bonyolíthatók, bár egyes kelet-európai országok pénzintézeteinek lassúsága miatt a folyamat pár napig is tarthat.

 

Például egy font ügylet esetén 3 font a díj, összességében 8-14 fontba kerülhet 1500 angol fontnyi összeg átváltása és eljuttatása más európai bankszámlára. A küldhető pénznemek: AED, AUD, CAD, CHF, DKK, EUR, HKD, HUF, NZD, PLN, SEK, SGD, USD és ZAR.

2. Az FX brókerek
Az FX brókerekről korábban már sokszor írtunk, ezek általában bankközi árfolyamon (tehát nagyon jól) váltanak és az átutalási költségek is alacsonyak. Ennek oka, hogy ezek csak ezzel foglalkoznak, így nagyon jó árakat lehet belük elérni.

3. Bankok nemzetközi kifizető rendszerei
A bankok mindig is kínáltak lehetőségeket pénzváltásra vagy arra, hogy az ügyfél más pénznemben vezesse a számláját. Ezek a lehetőségek a nagybakoknál általában igen drágák és nem versenyezhetnek az erre szakosodott cégek ajánlatával. Az egyre erősödő verseny miatt a bankokúgynevezett “Nemzetközi fizetés” néven reklámozzák szolgáltatásaikat, de ezek legtöbbször csak normál SWIFT rendszerű nemzetközi átutalások.

Nagyon oda kell figyelni a bankok reklámjaiban szereplő díjakra, mert gyakran a létező legrosszabb árfolyamon vesznek pénzt az ügyfeleknek, ráadásul azt sem mondják meg az átutalás végéig, hogy mennyi pénzt fog kapni az ügyfél, amikor megérkezik a pénze.

Bár az egyes bankok árai között óriási a szórás, ugyanannak az 1500 angol fontnak az átváltása 40-60 font körüli összegre jön ki, ez bizony akár a harmincszorosa is lehet a Currency Fair árainak. Azonban előfordulhat, hogy a teljes költség eléri 120 fontot.

4. Foreign draft – váltó
Ez nem igazán elterjedt módszer és egyébként is nagyon drága.

5. Sürgős banki átutalás
Ezt csak bizonyos pénzintézetekben lehet igénybe venni, de legalább háromszor annyiba kerül, mint egy rendes külföldi átutalás. Gyakorlati tapasztalatunk az, hogy a pénzváltás is valahogy sokkal drágább ebben az esetben.

Azt ugye nem szabad elfelejteni, hogy a cikkben csak a küldő oldali bankokról írtunk és a pénzt fogadó bankok is igen csinos jutalékot vesznek le maguknak.

A Currency Fair és a FX brókerek segítségével azonban ezt a költséget is el lehet kerülni.

Kapcsolódó cikkek:

Online pénzváltás – külföldi banki átutalás

Jobb ajánlatot ad-e pénzváltáskor és külföldi átutaláskor egy FX bróker?

Hogyan utaljunk át pénzt külföldre olcsón

Pénzváltás és pénzküldés külföldre a legolcsóbb módszerek

Pénz küldése szingapúri bankszámlára

Mi az a külföldi (offshore) bankszámla?

Online pénzváltás: gyakorlati útmutató

Modern pénzváltás I. rész

Modern pénzváltás és pénzküldés II. rész

Pénzváltás és pénzküldés III.rész

Miért jobb FX ügynökhöz fordulni pénzváltáskor, mint bankhoz?

Pénzváltás, átutalás külföldre ügynökkel, gyakorlati példa

Ki használjon átutaláshoz, pénzváltáshoz brókert?

 

Szólj hozzá!

Címkék: online kereskedelem online fizetés banki átutalás online svájci bankszámlanyitás online pénzváltás online e kereskedelem online számlanyitás nemzetközi pénzváltás nemzetközi pénzküldés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr614458114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása