HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi vagy offshore bankszámlát érdemes nyitni?

2012.04.17. 06:33 külföldi bankszámla

 


Már a kérdés is becsapós, hiszen minden külföldi bankszámla egyben offshore bankszámla is. Főleg ha költségcsökkentés a bankszámla megnyitásának célja.

Mivel az offshore bankszámla egyszerűen külföldi bankszámlát jelent, ezért a köztudatban elterjedt negatív képnek köze sincs a valósághoz. Sem az offshore, sem akülföldi bankszámla megnyitása nem tilos, sőt a használatuk sem. Ami tilos, azt adócsalásnak hívják, de az hogy valaki külföldi bankszámlával csökkenti saját vagy vállalkozása adóit, egyáltalán nem illegális. Egészen máshol érdemes adót optimalizálni, mint a vagyont védeni, vagy online vállalkozást működtetni, vagy ingatlankezelő projekt cég számára számlát nyitni.

 

Érdemes tanácsot kérni külföldi bankszámlanyitáshozkülföldi adóoptimalizáláshoz. Szakértői segítséggel nem szegi meg hazájának törvényeit, teljesen legális eszközökkel csökkentheti költségeit!

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni és/vagy adót optimalizálni?

2009-ig több tucat offshore adóparadicsom várta az ügyfeleket. A jogterületeket akkor hívják általában adóparadicsomnak, ha egyáltalán nincs vagy alacsony az adózás, szigorú a banktitok, az adózás teljesen átláthatatlan, valamint nincs adóinformáció-csere más országokkal.

Aztán a válság miatt egyre éhesebbek lettek a kormányok és a legfejlettebb államok rákényszerítették a nemzetközi adózási szabványokat az offshore adóparadicsomokra.
A korábbi adóparadicsomok kivétel nélkül beadták a derekukat és átalakították szabályzási rendszerüket.

Ennek köszönhetően offshore adóparadicsom helyett alacsony adózású offshore területekké váltak, amelyek végleg megszabadultak a korábbi rossz hírnévtől és most már a nemzetközi gazdasági és pénzügyi elit tagjaiként folytatják ugyanazt, mint eddig. Az új szabályzásoknak köszönhetően az ügyfelek egyre többen vannak, miközben a magas adózású országok (adópoklok) már nem szólhatnak semmit, hiszen az offshore területek elfogadták a mindenkire vonatkozó játékszabályokat. Viszont arra nem lehet kötelezni ezeket, hogy magasabbak legyenek az adóik vagy megsarcolják-e a külföldről származó jövedelmeket.

Mi számít offshore bankszámlának? Minden olyan bankszámla, amelyet a hazáján kívül nyit valaki, de főleg azokat a bankszámlákat nevezik offshorenak, amelyeket adó vagy egyéb költségcsökkentési céllal nyitnak.

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?
Ez mindig attól függ, hogy mi a cél. Az Egységes Európai Fizetési Terület (SEPA) 2014. február elsejei életbe lépésével tulajdonképpen bárhol Európában érdemes lesz bankszámlát nyitni, mert bárhonnan lehet intézni akár a napi pénzügyi teendőket is. Mivel Svájc és Liechtenstein is tagjai a SEPA-nak, ezért továbbra is ezeket az országokat javasoljuk számlanyitásra, kivéve ha valamilyen személyes vagy üzleti ok miatt más országban kell megnyitni a bankszámlát.

Érdemes-e Európán kívül bankszámlát nyitni?

Természetesen igen, de ez is teljesen egyedi körülményektől függ. Szingapúr és Hongkong megőrzi a névtelenséget, a Kajmán-szigetek például angol tengerentúli területként egyszerre kínál adómentes és teljesen szabályozott környezetet. Még az offshore ellenes Egyesült Államoknak is van offshore területe: Delaware, ahonnan még könyebb bejutni az amerikai piacra.

A címben feltett kérdésre mindig az a válasz, hogy a bankszámla megnyitásának helyszínét érdemes nagyon alaposan megfontolni.

Kérjen ingyenes tanácsot, így fog a legjobb lehetőségekhez jutni!

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért nyitnak a hölgyek külföldi bankszámlát?

A világ 50 legbiztonságosabb bankja

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Magán (privát) offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Offshore üzleti bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – A multi-valuta offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai – Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban bankszámlanyitás ausztriában külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr954456014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása