HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Az adóparadicsomok elleni fellépés új lehetőséget teremtett a bankárok és az adóoptimalizálók számára

2012.04.16. 06:28 külföldi bankszámla

 


Ahogy a pénzre mindig éhes kormányok egyre jobban fékezik a pénz mozgatását, még az olyan, banktitok törvényükre büszke országok, mint Svájc is kénytelen azzal szembesülni, hogy rákényszeríthetik hagyományai megváltoztatására.

Emiatt a privátbankok és a vagyonkezelők a szakzsargongban “black money”"-nak nevezett adózatlan pénzeket gőzerővel alakítják át olyan formátumokba, amelyeket nem támadhatnak.

Az átalakítás a formák megváltoztatása azonban egyben kitűnő lehetőséget jelent az iparág számára. Ahogy a korábbi offshore, ma alacsony adózású lehetőségek egyre törvényesebbé válnak, a pénzintézetek és a vagyonkezelők az ügyfelek újabb és sokkal szélesebb rétegét szólíthatják meg és korábban zárt piacokra is bejuthatnak.

 

“Kevesebb a fekete pénz a piacon, mint három évvel ezelőtt”, mondta Jean Schaffner luxemburgi adószakértő (Allen & Overy) “A bankok érdeke, hogy az ügyfelek ne rejtegessék a pénz”.

Az offshore ellenes keresztesháború tulajdonképpen 2009-ben kezdődött, amikor az OECD felállította a nem együttműködő adóparadicsomok fekete listáját, a G20-ak követelésére. Hogy lekerüljenek a listáról, egyre több országváltoztatott pénzügyi berendezkedésén, mint Andorra, Costa Rica, a Brit Virgin-szigetek, Liechtenstein és Monaco, stb. Mindenkinek el kellett fogadni a nemzetközi adózási szabványokat.

Svájcot is egyre jobban szorongatják, főleg az Egyesült Államok, ezért egyre több svájci bankszámlatulajdonos költöztette át vagyonát Hongkongba és Szingapúrba, amelyek még ellenállnak a nemzetközi nyomásnak.

Érdekes módon azonban minél erősebb lett a nyomás, annál jobban elterjedtek a teljesen legális és roppant hatékony adóoptimalizálási technikák.

Svájcban a saját névre szóló bankszámlák helyett, egyre jobban terjed a cégalapítás és az emberek odahelyezik gazdasági székhelyüket, így már senki sem nyomozhat utánuk, illetve nincs miért titkolni, hogy roppant alacsony adót fizetnek.

A Kajmán-szigetek volt az egyik legdrágább offshore terület, ahol tartózkodásról álmodni se lehetett a költségek miatt. Az ott alapított cégekben 60 százalékos helyi tulajdonra volt szükség. A frissen megynilt Kajmán-szigeteki Különleges Gazdasági Zónában tíz nap alatt lehet céget alapítani és 50 évre szóló teljes adómentességet kapni, miközben a költségek már nem magasabbak, mint bármelyik európai irodaházban. És persze nem számít offshore-nak, mert a cég valóban áthelyezi oda a székhelyét, fizikailag is meg lehet jelenni az egyik földi paradicsomban.

A FATCA és lehetséges európai megfelelője miatt a magánbankok és vagyonkezelők egyre inkább a kelet-európai, ázsiai és latin-amerikai gazdagok felé fordulnak.

Kapcsolódó cikkek:

Várja az adómentességre vágyó cégeket a Kajmán-szigeteki különleges gazdasági zóna!

Offshore szigetek a csatornán

Az adózatlan vagyonok Ázsiába tartanak?

Magánvállalkozók adócsökkentése panamai cég bankszámlájával

Szingapúri banktitok és a szingapúri bankszámlanyitás előnyei

Melyik a legbiztonságosabb külföldi(offshore) bank?

Második útlevél: Panama

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci bankszámlanyitás kajmán offshore kajmán szigetek különleges gazdasági zóna kajmán szigetek offshore cégalapításs

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr124452622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása