HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért nyitnak a hölgyek külföldi bankszámlát?

2012.03.16. 17:06 külföldi bankszámla

 


A legkézenfekvőbb válasz az, hogy mert féltik a nehezen megszerzett pénzügyi önállóságukat.

A teljes kép azonban jóval bonyolultabb ennél. Egyre több ugyanis az üzletasszony. Ők pontosan ugyanazon indokok miatt nyitnak külföldi bankszámlát, mint az üzlettel foglalkozó férfiak. Például, mert szükségük van rá külföldi üzleti tevékenységhez, adót optimalizálnak, vagy csak meg akarják védeni vagyonukat a jelenlegi turbulens gazdasági helyzetben.

 

Aztán egyre többen vannak az olyan női ügyfelek, akik válás előtt vagy közvetlenül utána nyitnak külföldi bankszámlát. Ilyenkor egyértelműen a vagyonvédelmi szempontok kerülnek előtérbe. Ehhez kapcsolódva érdemes elolvasni a témáról szóló cikkeinket (lásd lejjebb).

Az is egyre jellemzőbb, hogy külföldi tanuláshoz nyitnak a szülők leánygyermeküknek számlát. A diákok által használt számlák alapos kiválasztása is fontos, mert számtalan előnyös konstrukciót kínálnak a bankok a fiatalabb számlatulajdonosok részére, természetesen a céljuk az, hogy a későbbiekben is megtartsák őket ügyfélnek.

Klasszikus oka a külföldi bankszámlanyitásnak, amikor egy nő külföldi munkát vállal. A külföldi munkavállalás és külföldre költözés egyik legfontosabb és legsürgetőbb lépése mindig a külföldi bankszámla megnyitása, amelyre a munkavállaló a fizetését kapja, illetve amelyről fizeti állandó költségeit (közüzemi számlák, lakbér, stb).

Az természetesen a célországtól is függ, hogy különbséget tesznek-e a női vagy férfi ügyfél között. Gondoljanak arra, hogy bizonyos országokban egyáltalán nem örülnek annak, ha egy nőnek bankszámlája van, főlegf a Közel-Keleten lehet még  ilyen jogterületeket találni.

Az mindenképpen fontos, hogy a bankszámla segítsen megőrizni a hölgy ügyfél pénzügyi függetlenségét akkor is, ha valami komoly probléma merül fel. Például Svájcban vagy Liechtensteinben létező banktitok miatt egy agresszív üzlettárs, férj vagy követlező családtag nem tud hozzáférni az ügyfél pénzéhez.

Kérjen segítséget külföldi bankszámlanyitáshoz szakértőinktől!

Kapcsolódó cikkek:

A nők nem osztoznak a bankszámlájukon

Az öt legfontosabb indok arra, hogy miért kell bankszámlát nyitni a gyerekeknek

Pénzügyi jótanácsok nőknek válás előtt

Fontos pénzügyi lépések és előkészületek a válóper kezdete előtt

Európai alacsony adózású bankszámlanyitás: Svájc

Lehet-e egyáltalán titkos egy alacsony adózású számla?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

1 komment

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás nő számlanyitás nő bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr904320630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.27. 13:49:40

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása