HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Online számlanyitás Németországban

2012.03.13. 13:21 külföldi bankszámla

 


Az online lehetőségek bővülésével nem nagy kunszt a német számlanyitás. Sok bank kínál megnyitásra folyószámlákat (girokonto), azonnali hozzáférésű előtakarékossági számlákat (Tagesgeldkonto), korlátozott hozzáférésű előtakarékossági számlákat (Sparbuch), értékpapír számlákat (depot), anélkül, hogy személyesen meg kellene jelenni a bankfiókban. Mivel azonban az ügyfélnek igazolnia kell magát, egy német postafiókba bizony el kell menni útlevéllel a kézben, ahol megtörténik az azonosítás.

 

A különféle német pénzintézetek, különféle szolgáltatásokat nyújtanak és a számlavezetési díjak is jelentősen eltérnek. Vannak ingyenes számlavezetést kínáló bankok (Comdirect, Commerzbank, Postbank, Hypovereinsbank, DKB), de a drágább lakossági bankok is legfeljebb 8 eurót számolnak fel havi számlavezetési költségként.

Az ingyenes vezetésű bankkártyákhoz járinternetes EC kártya, azonban a tranzakciókért fizetni kell. Az EC-kártyák (bankkártyák) járnak a szerződéshez. Néhány bank a Visa bankkártyákat is ingyen adja, ugye a Visa és a MasterCard a legelfogadottabb kártyatípusok világszerte. Az American Express nem túl elfogadott Németországban, de ennek is vannak előnyei. Folyószámlahitel, általában hat hónapnyi bankszámlavezetés után jár és pozitív SCHUFA minősítés is szükséges. A folyószámlahitel az ügyfél nettó havi bérének két-háromszorosa is lehet.

német bankszámlanyitás online formájának legnagyobb előnye kétségkívül az, hogy nem kell morcos banki alkalmazottakkal beszélgetni vagy sorba állni. Viszont hiányos nyelvtudással vagy nem megfelelő banki ismeretek birtokában lehet, hogy nem a megfelelő típusú német bankszámlát nyitja meg.

A megfelelő német bank kiválasztása

Természetesen a válasz az ügyfél egyéni igényeitől és lehetőségeitől függ. Ha egyszerűen csak online bankolási lehetőségre és pénzfelvételre (Geldautomaten)van szükség, akkor igen széles a választék. A német bankautomaták két nagy lánchoz tartoznak, ezek a rendszeren belül ingyenes pénzfelvételt biztosítanak(Cashpool/Cashgroup). Néhány kisebb és a külföldi tulajdonban lévő bankok is gyakran kínálnak ingyenes pénzfelvételi lehetőséget. A kisebb falvakban élők inkább a helyi takarékpénztár (Sparkasse) szolgáltatásait választják. Expatek, azaz a Németországban élő külföldiek gyakran olyan nagy nemzetközi bankokat választanak.

Néhány bank (Citibank, COmdirect és például a Deutsche Kredit Bank AG) ingyenes pénzfelvételt biztosítanak az egész világon. Az ilyen lehetőségekről érdemes tájékozódni a bankszámlanyitási szerződésből, amelynek alapos tanulmányozásával rengeteg későbbi bosszúságot sikerül megelőzni.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Svájci és német bankszámlanyitás osztrák bankban?

Német/osztrák banki szótár

Bankszámla nyitásának menete Németországban

Bankolás Németországban

Német bankszámla használata I. rész

Német bankszámla használata II. rész

1 komment

Címkék: német bankszámlanyitás bankszámlanyitás németországban online számlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr744314097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füri Zsuzsi Jenőné 2013.01.23. 15:03:16

Ha Németországban szeretnétek Bankszámlát nyitni,nehogy a Postbankhoz menjetek,az én párom, több mint egy hétig nem tudta elintézni, hogy megkapjam a pénzt,Schwabisch Gmündben utalta 2013.01.18. és még 23 nem volt itt a pénz.A Münchenieknél leragadt.
süti beállítások módosítása