HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci bankok és az adó

2012.03.09. 18:16 külföldi bankszámla

 


A svájci banktitok vagy a banki ügyfelekre vonatkozó titkosság valójában szakmai titok. A svájci bankoknak ezért kötelességük minden körülmények között megőrizni ügyfeleikre vonatkozó bizalmas információkat.

Svájcban nem illegális bejelentetlen, azaz adózatlan pénzt kezelni.

A svájci Pénzpiaci Felügyelet (Finma) felléphet, ha a svájci bank megszegi a svájci törvényeket. Azonban, ha a svájci bank külföldi jogot sért, akkor a Finma tehetetlen.

 

Svájcban adókerülést követ el, aki nem szándékosan vagy gondatlanságból valótlan vagy hamis, esetleg hiányos adónyilatkozatot ad le. Az adókerülés pénzbírsággal büntetendő. Ezért igen egyszerű kijátszazni az adószabályokat. Kis mértékű adókerülés esetén a pénzbírság a vitatott összeg harmada, súlyos adókerülés esetén a háromszorosa is lehet.

Más országokkal ellentétben Svájcban az adókerülés csak szabálysértés.

Adócsalást akkor követ el valaki, ha szándékosan hamisít, illetve szándékosan hamis adónyilatkozatot tesz, adócsalási céllal üzleti könyveket, mérleget, eredmény kimutatásokat, bérjegyzékeket, stb hamisít. Az adócsalás három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető vagy pénzbírsággal.

Nemzetközi nyomásra Svájc megszüntette a külföldi ügyfelek számára a különbséget az adókerülés és az adócsalás között!

Önkéntes közzététel, önfeljelentés:
Az adóalanyok jelezhetik az adóhatóságnál, hogy például az elmúlt években nem vagy csak részben jelentették be jövedelmüket. Amennyiben más formában nem derült ki az adókerülés (adócsalás), és más súlyosbító körülmény nem merül fel, akkor a svájci adóhatóság n em bünteti meg az őszintévé vált adózót.

A svájci bankszámlák és az adózás vizsonyáról érdemes tanácsot kérni. Svájc megvédi az ügyfeleit, amennyiben azok nem követnek el törvénysértést. Szakértőink segítenek törvényesen optimalizálni adóját és megvédeni vagyonát!

Kapcsolódó cikkek:

Jelentősen enyhült a svájci banktitok!

Sarkozy tagadja, hogy adóparadicsomnak nevezte volna Svájcot

Elfogadhatatlan eszközökkel támadják a svájci bankokat

Svájci banktitok: Új összefoglaló

Amerikai adóvita miatt adták el a legrégebbi svájci bankot

1 komment

Címkék: svájci frank svájci bank adózás svájcban svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr544300338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.27. 14:09:58

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása