HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Valamelyik hivatalos nyelvet meg kellene tanulniuk a Svájcban élő külföldieknek

2012.02.09. 14:36 külföldi bankszámla

 

 

svajcicegalapitasinfo-svajci-kulfoldiMinden Svájcban lakó külföldinek, még a felső vezetőknek is, meg kellene tanulniuk legalább egyet Svájc hivatalos nyelvei közül, nyilatkozta az egyik svájci miniszter.

Simonetta Sommaruga igazságügy  miniszter a német nyelvű svájci rádiónak azt mondta, hogy Svájcnak ugyan szüksége van a külföldi munkavállalókra, például a mezőgazdaság és az egészségügy működésképtelen lenne nélkülük, de alábecsülték a külföldiek okozta hatásokat a társadalomra.

 

Egyszerűen a svájciak nem fordítottak elég figyelmet a külföldiek integrálására és itt a legjobban keresőkről sem szabad elfeledkezni.

A miniszter asszony arról beszélt, hogy a külföldi cégvezérek közül sokan valóságos “párhuzamos társadalomban” élnek, angolul beszélnek, gyermekeik nemzetközi iskolába járnak, egyáltalán nem törődnek azzal, hogy mi történik körülöttük.

Szerinte az embereket nem lehet kényszeríteni az integrációra, inkább mindkét félnek törekednie kellene arra, hogy elérjék egymást.

“Szerintem a legfontosabb a nyelv. Ha nem tudod beszélni az ország nyelvét, akkor nem ismered a jogaidat és kötelességeidet.”

Arról is beszélt, hogy egyre több a program a bevándorlók bevonására a svájci társadalomba, reméli hogy a külföldi menedzserek és feleségeik is veszik a fáradságot arra, hogy megtanulják a nyelvet és felfedezik maguknak Svájcot.

Kapcsolódó cikkek:

Munkaerő szabad áramlása Svájcban

Svájci fizetések a legkeresettebb szakmák, legkedveltebb cégek és végzettségek szerint

legnagyobb svájci cégek

legnépszerűbb cégek Svájcban

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

svájci minimálbér kérdés

Svájcban 5979 svájci frank az átlagos havi fizetés

Megint Svájc a legversenyképesebb ország

Svájc biztonságos kikötő a külföldiek számára

Keresik a képzett munkaerőt Svájcban

Svájci munk- álláskeresés Svájcban

Svájci bér, fizetés és megélhetési költségek

Svájci munk- állás

Lakhatás és ingatlanbérlés Svájcban

Megélhetési költségek Svájcban

Munkaidő Svájcban

EU polgárok diplomáinak elismertetése Svájcba -->

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön bankszámlanyitás svájcban külföldi bankszámlanyitás ausztria bank luxemburgi bank ázsiai bank

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr624084170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása