HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Osztrák bankok listája I. - Ausztriai bankok A-B

2011.12.14. 17:56 külföldi bankszámla

osztrak-nemzeti-bank ÚJ BLOGOM: tucanoprod.com

Új sorozatunkban röviden bemutatjuk a legfontosabb Ausztriában található  pénzintézeteket, azaz osztrák bankokat.

Oesterreichische Nationalbank

Az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) Ausztria központi bankja és szerves része az Európai Központi Bankok Rendszerének (ESCB-KBER) és az Eurórendszernek. Az elmúlt években az OeNB jelentősen hozzájárult az ország monetáris és gazdaságpolitikájának alakulásához. A szövetségi törvény értelmében a központi bank részvénytársasági formában működik.
Az OeNB alaptőkéje 12 millió euró, amelynek hetven százaléka a szövetségi kormányé, harminc százalék pedig a szervezet munkáltatói és munkavállalói tulajdonában van. Az OeNB fő feladata az euró-rendszeren belüli stabil monetáris politika formálása, azaz Ausztria pénzügyi stabilitásának megőrzése. Ezenkívül a bank kezeli az ország vagyonát, külföldi fizetőeszköz készletét, valamint elemzéseket és statizstikákat készít az ország érdekeinek megfelelően.

 

Allgemeine Sparkasse Oberösterreich

Az Allgemeine Sparkasse Oberösterreich az ország egyik legnagyobb takarékpénztára, Felső-Ausztriában több, mint 135 fiókkal rendelkezik. A bank kereskedelmi banki szolgáltatásokat nyújt, beleértve a váltók kezelését, levelező banki feladatok ellátását, pénzpiaci műveleteket, de deviza, garantált és egyéb ügyletekben is eljár.

Autobank AG

Az Autobank AG Ausztria egyik leginnovatívabb pénzintézete, profilja az exkluzív autófinanszírozás. A Blum autóház az Autobank leányvállalata, így biztosítva van a rugalmasság, a kreativitás és a megbízhatóság.

Bank Austria

A Bank Austria közép és kelet-európai bank. A bank részvényeinek közel 96.35 százaléka az UniCredit csoport tulajdonában van. A bank őse 1855-ben alapították. 1991-ben a Zen Centralsparkasse und Kommerzialb és az Öesterreichichische Laenderbank egyesülésével jött létre a mai Bank Austria, amely mára az osztrák második legnagyobb pénzintézetévé vált és Bank Austria Creditanstalt néven is ismert.

Bank für Oberösterreich und Salzburg AG

Ez a bank Ausztria egyik vezető pénzintézete. A bank nemrég szétválasztotta tevékenységeit, a honlapjukon minden szükséges információ megtalálható.

Bankhaus Spaengler

A Bankhaus Spaengler jelentős kereskedelmi bank, fontos magánbanki szolgáltatásokkal, amelyet magán és a vállalati ügyfelek számára nyújtanak.

Kapcsolódó cikkek:

1 komment

Címkék: osztrák bankszámlanyitás osztrák bankok bankok ausztriában osztrák céges bankszámlanyitás osztrák bankszámla osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás osztrák ingyenes folyószámlanyitás osztrák bankok listája

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr793463609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István321 2016.01.04. 09:37:02

Köszönöm a széleskörű leírást!
süti beállítások módosítása