HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A kivándorlásról

2011.11.14. 16:32 külföldi bankszámla


kivandorlasEgyre több levelet kapunk a kivándorlás pénzügyi feltételeinek és gyakorlatának megvalósításáról. Azonban a legtöbben nincsenek tisztában vele, hogy mit is jelent a kivándorlás és milyen pénzügyi következmények, teendők járnak ezzel.

A magyar kivándorlás szó az évszázadok alatt rendkívül negatív értelmezést kapott, ehhez képest a globálisan használt expat (expatrióta) kifejezés sokkal jobban vonatkozik a teljes kérdéskörre.

 

Az expatrióta egyszerűen olyan személy, aki nem a hazájában él. Expat a gazdasági okokból máshová költöző munkavállaló is, tehát a kőművestől az orvosig mindenki, aki külföldre megy dolgozni. Ebbe a kategóriába természetesen nem csak azok tartoznak, akik több pénzért hagyják el hazájukat, hanem azok is, akiket külföldre küldenek dolgozni. Bizonyos, főleg pénzügyi szempontból expatnek számítanak még a nagykövetségek, különféle diplomáciai szervezetek képviselői is, hiszen nekik is szükségük van külföldi bankszámlára. Expat a külföldön tanuló diák, de a huzamosan külföldi gyógykezelésen tartózkodó betegek is. Expatnek számít, ha valaki külföldön választ magának élet vagy házastársat.

Jól érthető tehát, hogy az expat lét nem egyenlő a kivándorlással.  A globalizáció rendkívüli módon felgyorsította a nemzetek, földrészek, országok, stb. közti migrációt. Egyre többen vannak az expatek, sőt annyira sokan, hogy szerte a világon valóságos iparág alakult ki különleges szükségleteik kielégítésére.

Mi a közös az expatekben?
Az biztos, hogy minden expatnek szüksége van bankszámlára. Egyébként gyakorlatilag ez az egyetlen közös bennük, mert igényeik és szükségleteik a teljesen különböző motivációk miatt teljesen eltérnek. Azaz egy illegális, például afrikai bevándorló és egy, a szomszéd országban azonnal és könnyen munkát vállaló orvos ugyanúgy bankszámlát kell, hogy nyisson.

Miért van szükségük az expateknek külföldi bankszámlára?
Mert mindenféle alapvető szolgáltatás eléréséhez szükséges a bankszámla, legyen az a fizetés/ösztöndíj felvétele, pénzátutalás az otthon maradt családnak, társadalombiztosítási és közüzemi számlák kiegyenlítése, biztosítás megkötése, stb. A legtöbb országban a tartózkodási vagy munkavállalási engedély megszerzésének alapfeltétele a külföldi bankszáma megléte.

Mivel egyre többet és többet kell foglalkozni a kivándorlás/expatrióta lét gyakorlati oldalával, ezért következő cikkeinkben részletesen körüljárjuk a témát. A kulfoldibankszamla.info eddig is egyedülálló módon sokat foglalkozott a külföldre költözők anyagi ügyeiről szóló tudásanyag átadásával. Kérjük, hogy külföldre költözés előtt mindenképpen olvassa el vonatkozó írásainkat:

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Vagyonvédelem külföldi bankszámlával az állami beavatkozás ellen

Magán vagy vállalati alacsony adózású, külföldi bankszámlát érdemes nyitni?

Pénzkezelés külföldről

Külföldi bank+Expat=Adókedvezmény

Expat pénzkezelés: Költségvetés

Expat pénzkezelés: A tudás hatalom

A kivándoroltak húsz százalékának fogalma sincs a pénzkezelésről

Szólj hozzá!

Címkék: bevándorlás expat kivándorlás külföldi bankszámla expatrióta

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr153382379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása