HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért érdemes azonnal külföldi bankszámlát nyitni?

2011.11.14. 16:39 külföldi bankszámla


malacperselyA legfontosabb indok külföldi bankszámla megnyitására talán az, hogy a nyugati bankok több száz milliárd eurós veszteségeket szenvednek el, nemcsak az adósságválság miatt, de a saját alapjaik is nagyon rosszul teljesítenek.

2008. óta csak romlott a bankokban kezelt eszközök minősége és a zord mérlegek helyett a nemzeti kormányok azon ügyködnek, hogyan rejthetnék el a valóságot számviteli trükkökkel.

Kevésbé derűlátó vélemények szerint az Ön bankja valójában már régen fizetésképtelen a kormányával együtt, pedig nekik kellene felelősséget vállalniuk a bankbetétekért.

 

Vannak azonban egészséges banki rendszerek is. Szingapúrban még sosem volt banki csőd. A közel-keleti iszlám bankok rendkívül jól vannak tőkésítve. Más bankok (mint a Capital Security Bank a Cook-szigeteken) a betéteket készpénzben tartjá és nem adnak kölcsönöket. Míg az EU omladozik, a sokat támadott svájci magánbankok kitűnő hozamok mellett vigyáznak az ügyfelek pénzére.

Ha valaki biztonságban akarja tudni a pénzét, akkor érdemes a valóban biztonságos lehetőségeket figyelembe venni.

Aztán a külföldi bankokban sokkal könnyebb csökkenteni az egyes fizetőeszközök okozta kockázatot. Ha valakinek csak dollárban és euróban vannak megtakarításai, akkor  egy hongkongi bankszámla birtokában legalább egy tucat különféle valutanemre válthat, mint a kínai renminbi, szingapúri vagy ausztrál dollár….

Például egyre népszerűbb a mongol bankolás. Az elmúlt években világszinten is a mongol tugrik volt az egyik legjobban teljesítő valuta, akár 13.5 százalékos kamatot is fizetnek, mindenféle befektetés nélkül.

A külföldi bankok képesek fejlődni, sokkal innovatívabbak. A nagy nyugati bankok szerint a fejlődés az, amikor elindítanak egy Facebook rajongói oldalt. Azonban  Ázsiában aranyban is lehet vezetni a megtakarítási számlát és frissen bevezetett részvényeket lehet venni a bankautomatánál.

És nem utolsósorban a külföldi bankok külföldön vannak. Azaz, nem tartoznak az ügyfél hazájának állami vagy helyi hatóságainak hatáskörébe. Így bármilyen probléma adódik, természetesen ugyanúgy be lehet fagyasztani a bankszámlát, de időbe kerül. A bankszámlát lehet a banktitkot gyakorló országokban nyitni, mint Svájc, Liechtenstein, Szingapúr, Hongkong, Panama, stb. Ezek előnye az, hogy ha a bankszámla tulajdonosa nem követ el törvénytelenséget, akkor nem adják ki sem a bankszámla és tulajdonosa adatait, sem pedig a kezelt összeget/vagyontárgyakat.

Továbbá az úgynevezett “nyugati” országok a globális válság miatt egyre keményebb terheket pakolnak a bankokra és a banki ügyfelekre, és ez a tendencia csak folytatódni és erősödni látszik.

Egy külföldi bankszámla mindenképpen azonnali védelmet jelent a gazdasági zavarok és a hivatali vegzálás ellen.

Sokszor írtunk róla, de egy svájci vagy szingapúri bankszámla sokkal egyszerűbben kezelhető, mint bármelyik helyi nagybanknál vezetett számla. Olyan Kelet-Európában ismeretlen ügyfélbarát lehetőségekkel várják külföldön az ügyfeleket, amelyek civilizált, családbarát és nagyon fejlett ügyintézést tesznek lehetővé.

A világon rengeteg pénzintézet és különféle pénzügyi konstrukció működik, érdemes tájékozódni.

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb számlát nyitni?

Hogyan nyisson bankszámlát Ausztriában?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön bankszámlanyitás svájcban szingapúri bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás hongkongi bankszámlanyitás liechtenstein bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr573382399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása