HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mi történik az osztrák banktitok felfüggesztése esetén az ügyféllel?

2011.08.03. 14:48 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-osztrak-banktitok-4Az írás a ” Van osztrák banktitok?” folytatása.

Hat héttel a pénzügyminiszteri határozat kézhezvétele után a bankszámla tulajdonosának ügyvédje panasszal élhet az osztrák alkotmánybíróságon (Verfassungsgerichtshof) vagy az illetékes osztrák közigazgatási bíróságon (Verwaltungsgerichtshof).

Ezek után az ügyfél banki adatait nem adják ki, míg az alkotmánybíróság vagy a helyi közigazgatási bíróság jogerős végzést nem hoz. Az ügyfél a pénzügyminisztériumnál jelezheti, hogy fel kell függeszteni az ügyintézést, ezek után a bankszámla tulajdonosának banki adatait nem adják ki, míg az alkotmánybíróság vagy a helyi közigazgatási bíróság jogerős végzést nem hoz.

 

A pénzügyminisztériumnak beadott dokumentum másolatait az alkotmánybíróságnak vagy a közigazgatási bíróságnak is el kell küldeni.

Az osztrák pénzügyminisztérium csak akkor fogja követelni az adatok azonnali átadását, ha:

-nem válaszol az osztrák pénzügyminisztérium levelére az ügyfél két héten az értesítés kézhezvételén belül,
-nem kéri az információ átadás elutasítását hat héten belül az alkotmánybíróságtól vagy a közigazgatási bíróságtól,
-az alkotmánybíróság vagy a közigazgatási bíróság elutasítja az információ átadást megkérdőjelező kérvényt.

Ezekben az esetekben az osztrák banknak azonnal jelenteni kell a kért adatokat.

Az osztrák banktitok felfüggesztése 2011-ben még mindig nem sikeres, persze ha az állam oldaláról nézzük a kérdést. Ausztria ugyan Luxemburggal együtt csatlakozott a banktitok végét jelentő EU automatikus adóinformáció-csere hálózathoz, de addig nem hajlandók adatot szolgáltatni, amíg az Európai Unió nem tudja rákényszeríteni akaratát Svájcra, hogy szüntessék meg a banktitok alkalmazását. Ez pedig nem a közeljövőben történik. Így tulajdonképpen hivatalosan nincs banktitok, azonban nem szívesen adják ki a bankszámla tulajdonosok adatait. A svájci banktitok körüli viharos fejleményekről a svajcicegalapitas.info honlapon olvashat mindig naprakész híreket.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan nyisson bankszámlát Ausztriában?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Eltűnt az osztrák banktitok

Ausztria és Luxemburg is bevezetik az EU Kamatadó Direktívát

Osztrák bankok

Társulási háttérinformációk osztrák bankszámlanyitáshoz

Szólj hozzá!

Címkék: osztrák bankszámlanyitás osztrák bankok osztrák céges bankszámlanyitás osztrák bankszámla osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás osztrák banktitok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr553122899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása